Hizb ut Tahrir Nederland

De Westerse militaire interventie moet worden verworpen. Het Egyptische leger moet ingrijpen in Libië om de mensen van het moordende regime van Gadaffi te redden.

1.Verhinder Westerse interferentie

De woorden van Obama en Cameron over een mogelijke Westerse interventie in de voortdurende gevechten in Libië moeten absoluut worden verworpen gezien de lijst van interventies van Westerse overheden in Moslimlanden. Welke slechts voor hun eigen belangen zijn. Sinds het binnendringen van Afghanistan in 2001, zijn er talloze burgers gedood, en de drones van de VS blijven Pakistan op een bijna dagelijkse basis bombarderen. De Westerse acties leiden tot Abu Ghraib, Bagram, de moord van Baha Mousa in Britse bewaring in Irak en talloze andere misdaden. Een paar weken geleden verkocht het Verenigd Koninkrijk wapens aan Gadaffi en in 2009 trainde de SAS van het Verenigd Koninkrijk de speciale krachten van Gadaffi welke die vaardigheden en wapens nu kunnen gebruiken met een verwoestend effect.

2.Het Egyptische leger kan de overgebleven pro-Gadaffi krachten verslaan

De 450.000 man sterke Egyptisch leger doet de 25.000 krachten waarover Gadaffi beschikte voordat de gevechten begonnen te niet. Naast de 450.000 actief militair personeel, heeft Egypte een moderne luchtmacht en modern militair materieel die het zouden toelaten om de resterende pro-Gadaffi krachten te bestrijden en de inwoners van Libië te redden. Deze actie zou ondernomen moeten worden samen met de krachten die er reeds in zijn geslaagd om Benghazi en andere delen van Libië te bevrijden.

3.De inwoners van Libië, Tunesië en Egypte zijn één. Zij zijn Moslims

De mensen van het gebied leefden zij aan zij, eeuwenlang alvorens de Westerse kolonialisten met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië de bestaande kunstmatige grenzen tussen Egypte en Libië, Libië en Tunesië en over heel de Moslimwereld opstelde. Waarom zouden deze koloniale grenzen een hindernis voor het Egyptische leger moeten zijn in hun handelen om hun broeders en zusters te redden? De VS en het Verenigd Koninkrijk respecteerden de Irakese grenzen niet toen zij in 2003 binnenvielen. Het is hoog tijd dat we opgehouden om deze grenzen te respecteren die ons verdelen en ons tot toeschouwers verkleinen als onze broeders en zusters een deur verder op vermoord worden!

Het gebied getuigt van een opstand van Moslims die één Schepper aanbidden, één Koran volgen, één Profeet volgen, en één dien volgen zoals in de eenzijdige  slogans kan worden getuigd; ‘‘La ilaha ilallah, ash-shaeed habibullah, Allahu Akbar….’’ in Cairo, Tunis, Benghazi, Yemen en elders.

4.Islam geeft opdracht tot Moslimlegers om tussenbeide te komen

Niet alleen zijn de bovengenoemde redenen goed genoeg waarom het Egyptische leger in Libië zou moeten ingrijpen, Islam beveelt een dergelijke interventie.

وَمَا لَكُمْ لاَ تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاء وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَـذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ وَلِيًّا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ نَصِيرًا

“En waarom strijdt gij niet voor de zaak van Allah en voor de zwakken — mannen, vrouwen en kinderen – die zeggen: “Onze Heer, neem ons uit deze stad waarvan de bewoners onderdrukkers zijn en schenk ons een vriend en een helper uwerzijds.” (VBK soera an Nisa 4, vers 75)

‘‘De gelovigen, in hun liefde, wederzijdse vriendelijkheid, en de dichte banden, zijn als één lichaam; wanneer een deel klaagt, antwoordt het hele lichaam met waakzaamheid en koorts.’’[Moslim]

Met de opstanden in Tunesië, Egypte en elders, moeten wij het denken verwerpen dat de Westelijke krachten voor onze redding moeten komen of dat de internationale instellingen zoals de Verenigde Naties onze acties moeten autoriseren. Dergelijke manier van denken laat ons verlamd en verschuldigd het uitvoeren van de agenda’s van het Westen.

5.De Oemma in Egypte eist actie en voelt eenheid

Demonstraties bij de Egyptische ambassade in Cairo eisten de mensen de bevrijding van Libië van Gadaffi.

Met deze opstanden, moeten wij nu handelen gebaseerd op het nieuwe denken, dat wij één Oemma zijn en dat we naar onze dien moeten kijken in plaats van naar het idee dat wij verschillende naties zijn die hun eigen ding in Libië, Egypte of Tunesië doen. Het Egyptische leger moet zich bewegen om onze broeders en zusters in Libië te redden, en om de tijd van Westerse interventies in onze landen te beëindigen en een nieuw begin voor Moslims aan te kondigen die voor hun eigen zaken zorgen.

Taji Mustafa

Media vertegenwoordiger voor Hizb ut Tahrir in Groot-Brittannië

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland