wie

Wie is Hizb-ut Tahrir

Hizb ut Tahrir is een politieke partij, wiens ideologie Islam is en haar doel het hervatten van de Islamitische manier van leven is door de Islamitische staat te vestigen die Islam ten uitvoer brengt en haar da'wah verkondigt tot de wereld.

Hizb heeft een partijcultuur ontwikkeld, die Islamitische regels over de levenszaken omvat. Hizb roept op tot Islam als een intellectuele leiderschap waar systemen uit voortvloeien die alle problemen oplossen, waar een mens mee te maken heeft, hetzij politiek, economisch, cultureel, sociale, of en anderen.

Het is een politieke Hizb waarvan haar leden zowel mannen als vrouwen omvatten. Het roept alle mensen op tot Islam om haar concepten en systemen te adopteren en beschouwd hen, ongeacht hun nationaliteiten en wetsscholen, vanuit de Islamitische visie. Zij baseert zich op interactie met de Oemmah om haar doel te bereiken. Het verzet zich tegen het kolonialisme in al zijn vormen en doelt om de Oemmah van de kolonialistische intellectuele leiderschap te bevrijden en zijn culturele, politieke, militaire, en economische invloed te verwijderen uit de Islamitische landen. Het doelt tevens om de onjuiste en vervormde concepten te veranderen verspreidt door het kolonialisme die Islam beperkt tot persoonlijke verering en moraal.

Biografie oprichter

Mohammed Taqioeddien an Nabhani was een Islamitisch jurist...

FAQ

Veelgestelde vragen over Hizb ut Tahrir...

Inleiding tot Hizb ut Tahrir

Hizb ut Tahrir is de enigste politieke partij die wereldwijd actief is...