Hizb ut Tahrir Nederland

Verslag van de spoedbijeenkomst ‘Sta op voor Al Quds!’

Op zondag 17 december 2017 jl. heeft Hizb ut Tahrir Nederland een spoedbijeenkomst georganiseerd, in het kader van de recente ontwikkelingen rondom Palestina. De aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft wereldwijd veel stof doen opwaaien.

De eerste toespraak werd verzorgd door Abu Hisham (lid van Hizb ut Tahrir Nederland). Hij wierp een blik op de historie van Al Quds (Jeruzalem) en hoe de Arabische heersers Palestina in 1948 en 1967 van de hand deden (als onderdeel van de internationale samenzweringen).

De tweede toespraak werd verzorgd door Okay Pala (mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland). Hij zette de Palestijnse kwestie uitgebreid uiteen. Hij legde uit waarom het een islamitische kwestie is en geen lokale of nationalistische kwestie. Ook wierp hij een blik op de impact van het Sykes-Picotverdrag en de Balfour-verklaring. Daarnaast legde hij uit in welke context de vlaggen (waaronder de Palestijnse vlag) in de moslimwereld zijn ontworpen en welke oplossing Islam biedt voor de bezetting.

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland