Verslag van de bijeenkomst ‘Al-Andalus: 800 jaar Islam in Spanje en Portugal’

Op donderdag 25 januari jl. organiseerde Hizb ut Tahrir Nederland, een lezing in Amsterdam, over de opkomst en val van de islamitische heerschappij in Spanje en Portugal, ofwel Al-Andalus. De titel van de lezing luidde: ‘Al-Andalus: 800 jaar Islam in Spanje & Portugal’.

De spreker (broeder Bilal) had de lezing in tweeën verdeeld, met een korte pauze tussendoor. In het eerste gedeelte sprak hij over de opening van Spanje, de periode van dominantie en wetenschappelijke vooruitgang en de periode van de opstanden.
In het tweede deel legde hij de focus op het verval, middels een filmpje en vervolgens een aantal praktische punten die we mee moeten nemen, als lessen voor de terugkeer van Islam aan het geopolitieke front en het behoud van de islamitische identiteit.
Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland