Hizb ut Tahrir Nederland

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) gaf in een rapport, dat op vrijdag 19/1/2018 werd gepubliceerd, aan dat vorig jaar 270 kinderen in Irak zijn gedood in de oorlog, die de Iraakse regering tegen ISIS voerde. De drie jaar durende oorlog verdreef eveneens 2,6 miljoen mensen, waaronder zich 1,3 miljoen kinderen bevonden. Volgens het verslag werden vier miljoen kinderen in de provincies Nineveh en Anbar getroffen door het geweld en werden veel kinderen gedwongen om in de frontlinie te strijden. Het verslag maakte bekend dat armoede en conflicten, achterstand veroorzaakten in het onderwijsproces van drie miljoen kinderen in Irak, waarvan sommigen in hun hele leven zelfs nooit de kans hebben gekregen om in een klas te zitten. Tegelijkertijd leeft meer dan een kwart van de kinderen in Irak in armoede.

Ondanks de afschuwelijke informatie en statistieken, die het verslag openbaarde, is dit niet nieuw noch verrassend, daar al decennia lang burgers in Irak – met name vrouwen en vrouwen – de prijs betalen van de interne conflicten en wrede oorlogen, rechtstreeks gevoerd door de kolonisten, zoals de Amerikaanse bezetting van Irak in 2003, of de proxyoorlogen van hun agenten, zoals de terugtrekking van de Iraakse strijdkrachten van Maliki vóór ISIS in Mosul, wat werd vervolgd door de Al- Abadi’s strijd tegen ISIS en het herwinnen van Mosoel!! Irak komt nauwelijks uit de ene crisis of oorlog voordat het een andere ingaat, en de gemeenschappelijke overeenkomst tussen deze oorlogen en crises is de vernietiging van het land en de verandering van het leven van de mensen in een hel om de belangen van de kolonialisten te dienen.

Aan de hand van dit rapport en uit andere gepubliceerde rapporten en nieuwsberichten, blijkt dat de “grote overwinning” die Haider Al-Abadi in zijn oorlog tegen ISIS uitriep, een overwinning op vrouwen en kinderen was, een overwinning waarbij honderden van hen zijn gedood en verwond en miljoenen zijn verdreven. Het is een overwinning, waarbij burgers in Mosoel en andere gebieden vastzaten in de klauwen van ISIS en de Iraakse strijdkrachten. Als gevolg hiervan leden ze aan honger en ontstond er een toename van ziektes onder kinderen. Vooral bij baby’s was dit te wijten aan ondervoeding en een gebrek aan medische voorzieningen. Kinderen werden gebruikt als menselijk schild en in sommige gevallen werden ze zelfs gedwongen om deel te nemen aan deze gevechten.

In het kader van deze cijfers en statistieken, die de schrijnende realiteit van de kinderen in Irak onthullen en waarschuwen voor een pijnlijkere toekomst (getuige het hoge armoedepercentage en analfabetisme), vragen wij hen: Is dit het terrorisme, dat men door het beginnen van deze oorlog, wilde stoppen?! Zijn de daders van deze oorlogen en hun marionetten, niet de werkelijke terroristen?!

O moslims:

Hoe lang zullen er nog oorlogen worden gevoerd in ons land en het bloed van onze onschuldige zonen en dochters worden verspild? Hoe lang zullen zij nog een ellendig leven moeten leiden en onder moeilijke omstandigheden moeten verkeren, terwijl de kolonisten de vruchten plukken van deze oorlogen?! Is het geen tijd voor de islamitische Oemma, om zich uit te spreken en haar positie onder de naties terug te winnen?! Is het geen tijd om deze heersers te verwijderen en in hun plaats een rechtvaardige leider aan te stellen, om met het Boek van onze Heer over ons te regeren en onze eer en glorie te herstellen?! Hunkeren de zielen niet naar de dagen van glorie, waarin Haroen ar-Rashid zich tot de wolken richtte, om te regenen op de plekken waar dit nodig was en de oogst zou terugkeren in de islamitische staatskas, “Bayt Mal al-Moeslimeen”?! Hunkeren de zielen niet naar de dagen van trots waar de eer en het bloed van de moslims worden verdedigd en het antwoord op iedere aanval is, “het antwoord is wat je ziet en niet wat je hoort”?! Ja, bij Allah, zij hunkeren hiernaar. Dus, bevinden zich in de legers van de moslims, individuen die deze oproep zullen beantwoorden en het goede van deze wereld en het Hiernamaals verkrijgen en deze glorieuze dagen zullen terugbrengen?!


وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

”En op die Dag zullen de gelovigen zich verheugen. In de hulp van Allah, Hij helpt wie Hij wil; en Hij is de Almachtige, de Genadige.” (VBK Soera Ar-Roem, vers 4-5)

Vrouwenafdelingbinnen het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland