Hizb ut Tahrir Nederland


Al Qoeds is niet de hoofdstad van de bezetter, maar zal de hoofdstad worden van de komende Khilafah Staat.

President Trump heeft officieel aangekondigd dat de Verenigde Staten, al Qoeds (Jerusalem), erkennen als de hoofdstad van “Israël”. Als blijk van erkenning zal binnen afzienbare tijd ook de Amerikaanse ambassade verplaatst worden van Tel Aviv naar al Qoeds. Dit zorgde voor wereldwijde “ophef” en veroordelingen van de leiders van moslimlanden. De vraag is echter, of er naast de retoriek, er ook een gedegen en gewichtige tegenactie zal volgen tegen het besluit en de bezetting?

Al tijdens het presidentschap van Bill Clinton is dit besluit vastgelegd in de “The Jerusalem Embassy Act”, als onderdeel van het publiekrecht van de VS ter financiering en relocatie van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar al Qoeds. Ook wordt daarin al Qoeds beschouwd als de “eeuwige en ondeelbare hoofdstad” van “Israël”. Voor de VS was het slechts een kwestie van tijd alvorens het in werking gesteld zou worden.

Het Amerikaanse standpunt met betrekking tot het conflict was dus al langere tijd duidelijk, eveneens waren de “verontwaardigde” reacties van de leiders in de moslimlanden te voorspellen. Zij hebben massaal hun “bezorgdheid” geuit over het besluit. Een kleine greep uit de moslimlanden:

Reacties van leiders uit moslimlanden

De Saudische koning Salman bin Abdulaziz al-Saud -de “kersverse” bondgenoot van de zionistische entiteit – noemt het besluit een “duidelijke provocatie richting moslims” en een gevaar voor “het vredesproces”. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, dreigt om alle diplomatieke betrekkingen met “Israël” te verbreken. De Jordaanse koning Abdoellah II zegt dat het besluit “pogingen om het vredesoverleg te hervatten ondermijnt”. De Egyptische president Abdoel Fattah al-Sisi roept de Amerikanen op om “de situatie in de regio niet te bemoeilijken”, en “dat er maatregelen genomen dienen te worden om de kansen op vrede in de midden oosten niet te ondermijnen”. Ook de Marokkaanse koning Mohammed VI heeft zijn bezorgdheid uitgesproken, maar prees Trump omdat hij “een sterke wil en vastberadenheid toonde om het vredesproces tussen de Palestijnen en de “Israëli’s” te hervatten.”

Deze reacties lijken op het eerste gezicht indrukwekkend en oprecht, maar zijn alles behalve dat. Want men wist al sinds 1995 wat de plannen van Amerika waren. En als de bezorgdheid inderdaad zo groot is als men pretendeert, waarom spreekt met zich wel uit tegen de benoeming van al Qoeds tot hoofdstad van “Israël”, maar rept men anderzijds geen woord over de bezetting van al Qoeds door de zionistische bezetter? Laat staan de bezetting van Palestina?

Ook nemen al deze moslimleiders een ferm gezamenlijk standpunt in met betrekking tot de bezetter “Israël” en dat is dat zij deze brute bezetter officieel erkennen. Daarbovenop onderhouden zij vriendschappelijke relaties met de bezetter op zowel economische, militaire als strategische vlakken. Al dit, ondanks de illegale bezetting van Islamitisch grondgebied, mensonterende uithuiszettingen, brute executies van ongewapende jonge kinderen op straat, de erbarmelijke situatie en behandeling van Palestijnen, economische en sociale uitbuiting en misbruik, het belemmeren van de toegang van moskeegangers tot Al Aqsa moskee, schending van Islamitische heiligdommen, enzovoorts…

Dit terwijl de moslims verboden zijn om dit te doen:

‎إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُم مِّن دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَىٰ إِخْرَاجِكُمْ أَن تَوَلَّوْهُمْ وَمَن يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

“Allah verbiedt jullie slechts om degenen die jullie bestrijden in de godsdienst en die jullie uit jullie huizen verdrijven, en die (anderen) helpen om jullie te verdrijven, als helpers te nemen. En wie hen als helpers neemt, zij zijn dan de onrechtplegers.”

Alsof dit niet genoeg misdaad is nemen zij het westers “vredesproces” tot model en de zogenaamde twee-statenoplossing als uitganspunt en oplossing, en propageren zij dit onder de moslimmassa’s. Terwijl juist daar het probleem ligt van al de ellende en niet de oplossing, en zodoende blijft het probleem voortduren.

Het was de Balfour-verklaring van de koloniale machten die de zionistische plannen voor een Joods nationaal tehuis te midden van Islamitisch grondgebied (Palestina) heeft verzekerd. En tot op heden alle hulp biedt voor het voortbestaan en de continuering van “Israël” ondanks haar gruweldaden en overtredingen.

Deze westerse machten hebben keer op keer bewezen dat de loyaliteit aan de zionistische bezetter ver boven de belangen en het welzijn van de moslims ligt. Over welke oplossing en welk “vredesproces” waar de moslimleiders hun volk in meeslepen hebben we het dan?

Is het niet duidelijk dat dit “vredesproces” een proces is om de zionistische bezetter te consolideren in Islamitisch grondgebied en de bezetter ervan te erkennen! Is het werken hieraan geen verraad tegen de Oemma en verloochening van Islamitisch grondgebied?

Het is duidelijk dat de moslimbelangen nooit behartigd zullen worden door de koloniale machten die op niets anders uit zijn dan hun belangen na te jagen en de moslimwereld te verzwakken, op te delen en uit te buiten.

Het wordt tijd dat de Moslim Oemma geen onderdeel is van het probleem, maar een onderdeel wordt van de oplossing. De oplossing ligt niet bij de VS, VN of andere westerse staten en instellingen of bij hun plannen en “oplossingen”. Ook ligt het niet bij loze praatjes en holle retoriek van de moslimleiders die geen millimeter afwijken van de westerse lijnen. Zij doen enkel dienst als uitlaatklep om de Moslims te pacificeren met loze praatjes en de gemoederen te sussen en te kanaliseren naar een doodlopend straat.

De enige oplossing voor Palestina is dat de bezetter verdreven wordt en dat het wederom terug gevoegd wordt aan dar al Islam waar de autoriteit en veiligheid in moslim handen is zoals dat eeuwenlang het geval was in onze glorieuze geschiedenis onder de Islamitische Khilafah Staat.

Okay Pala

Mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland