Verslag van ‘Al-Andalus: verlichting in de duistere Middeleeuwen’

Op zaterdag 31 maart jl. organiseerde Hizb ut Tahrir Nederland, de eerste sessie van de campagne ‘Terug naar de Glorie van Islam’. De bijeenkomst vond plaats in Amsterdam en Al-Andalus stond hierbij centraal.

De eerste spreker (broeder Mohammed) benadrukte het belang van de islamitische geschiedenis, in het licht van onze islamitische identiteit. Zo stond hij stil bij diverse islamitische persoonlijkheden, waaronder gouverneurs en geleerden.

De tweede spreker (broeder Ilias) nam het publiek mee in zijn zoektocht naar zijn identiteit en belangrijke gebeurtenissen die invloed hebben gehad op zijn zoektocht. Hij stond ook specifiek stil bij de inbreng van de Noord-Afrikanen. Vandaag de dag spreekt men van ‘Mocro Maffia’ en van ‘straatterroristen’, maar de spreker zette uiteen hoe onze rijke islamitische geschiedenis kan bijdragen aan het aandragen van rolmodellen, waar de jongeren naar op kunnen kijken. Zo kunnen de jongeren een belangrijke rol spelen in het werken voor een glorieuze toekomst.

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland