Verslag van de campagnebijeenkomst ‘Al-Andalus: verlichting in de duistere Middeleeuwen’

Zondag 8 april jl. organiseerde Hizb ut Tahrir Nederland, de afsluitende sessie van het eerste campagnethema ‘Al-Andalus: verlichting in de duistere Middeleeuwen.’ De bijeenkomst vond plaats in Utrecht, als onderdeel van de campagne ‘Terug naar de Glorie van Islam’.

Tijdens de eerste lezing van broeder Mohammed, stond het belang van de Khilafah in Islam, centraal. De ontwikkelingen in Al-Andalus stonden namelijk niet op zichzelf. De spreker legde een link tussen de islamitische geschiedenis en onze huidige realiteit. Bovendien benadrukte hij het belang om ons vast te klampen aan onze islamitische identiteit.

De tweede spreker (broeder Ilias) begon met een persoonlijk verhaal. Zijn verhaal had te maken met de identiteitscrisis waar veel jongeren zich in kunnen herkennen.  Hij stond ook specifiek stil bij de demonisering van de Marokkaanse jongeren. Vandaag de dag spreekt men bijvoorbeeld van ‘straatterroristen’, waardoor het voor veel jongeren moeilijk is om hun weg te vinden. Hij legde uit waarom de moslims zich niet moeten laten beïnvloeden door de demonisering van Islam en juist trots moeten zijn op hun glorierijke geschiedenis. De spreker noemde een aantal eigenschappen van islamitische helden (o.a. Tariq ibn Ziyad,Moesa ibn Noesayr en Yoesoef ibn Tasjfien)  in Al-Andalus, die wij ons ook eigen kunnen maken, zodat we dit niet alleen kunnen evenaren maar hen zelfs voorbij kunnen streven.

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland