In een recent interview met Agency France-Press (AFP), heeft de echtgenote van de nieuwbakken president Ashraf Ghani Ahmadzai gezegd dat zij het verbod  van de Franse overheid, op het in het publiek dragen van een boerka (ingevoerd in 2011) steunt.

Zij vergeleek de boerka zelfs met oogkleppen en zei: ‘Betreffende de Franse wet tegen de niqaab en boerka, die de vrouwen het recht ontneemt om vrijelijk te bewegen en te zien; de boerka is een beetje zoals oogkleppen. Ik ben het volledig eens met de Franse overheid’.

Bovendien stelde ze dat ze hoopt dat mannen in Afghanistan, aan het einde van de vijfjarige termijn van haar echtgenoot, bewuster zijn van de rol die hun echtgenoten zouden moeten innemen.

Men zou zich af kunnen vragen waarom zij (zelf christelijk) de noodzaak voelt om dergelijke vragen te beantwoorden. In feite, wenst ze haar intenties en voornemens uit te spreken en wat ze in gedachten heeft voor de Afghaanse vrouwen.

Haar visie toont aan dat democratie en dictatuur overeenkomstige implicaties hebben. In beide gevallen wordt de eigen wil opgelegd aan een ander en wordt bepaald wat iemand wel of niet moet doen.

Heeft de ‘First Lady’ de moed om zich uit te spreken tegen de imperialistische en koloniale rol van Frankrijk in Afrika, tot op de dag van vandaag?

Het antwoord is nee. Zowel president Ghani als zijn echtgenote ontberen moed Ze zijn enkel haastig in het nakomen van hetgeen hun meester Amerika en het westen van hen verwacht.

Media Bureau Hizb ut Tahrir Wilayah Afghanistan

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland