Nieuwe druk op Moslimscholen in Denemarken om immorele handelingen te promoten

Vandaag hebben diverse mediabronnen een Islamitische privé-school onder de loep genomen. Op deze school worden studenten aangemoedigd om geen (initieme) relaties te onderhouden buiten het huwelijk. Onder het mom van ‘vrijheden’, schoten sommige politici uit hun slof en er werd opgeroepen tot economische sancties van de school en de Islamitische positie jegens immorele en onverantwoordelijke relaties werd beschreven als krankzinnig.

Deze kwestie heeft wederom aangetoond dat contradictie een inherente eigenschap is van waarden zoals vrijheid die gegrondvest zijn in de westerse cultuur. In de naam van vrijheid tracht men opnieuw aan te tonen dat er sprake is van culturele tirannie (onze manier van leven is in gevaar).

In Islam is de relatie tussen man en vrouw een natuurlijk verschijnsel, maar ook een relatie die ordening behoeft en verantwoordelijkheden met zich meebrengt en wordt vormgegeven in een huwelijk, opdat deze relatie een solide basis vormt voor de familie en de maatschappij. Wat werkelijk krankzinnig is, is een cultuur die jongeren aanspoort tot onverantwoordelijk en immoreel gedrag, waarbij de familiestructuur wordt aangetast, er kinderen worden geboren en de samenleving de prijs hiervoor betaalt.

Voor de gemiddelde westerse burger, waaronder in Denemarken, dienen dergelijke situaties iemand aan te zetten tot het heroverwegen van zijn/haar ideologische neigingen. Wanneer kernwaarden gedomineerd worden door tegenstrijdigheden en constante compromissen, dan is er iets mis met het fundament. En de verstandige persoon zal natuurlijkerwijs op zoek gaan naar alternatieven. Voor de Moslims geldt dat we ons niet moeten laten beïnvloeden door bedreigingen en toenemende druk. Integendeel, dit moet ervoor zorgen dat onze overtuiging en standpunten worden versterkt, gezien onze tegenhangers gedwongen zijn dergelijke middelen aan te grijpen in de discussie rondom ideeën en waarden. De Islamitische waarden zijn betrouwbare waarden gebouwd op een solide basis. We dienen ons vast te klampen aan deze waarden, ongeacht waar we ons bevinden en dienen ernaar te streven om deze waarden te verkondigen aan de mensen om ons heen.

Junes Kock

Mediavertegenwoordiger Hizb ut Tahrir Scandinavië

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland