Het doel van de betogingen was om de mensen en de mensen van macht te laten realiseren dat echte verandering enkel mogelijk is middels Khilafah.

Volgens zijn aangekondigde campagne heeft Hizb ut Tahrir meer dan veertig Khilafah betogingen gehouden op 5 november in alle grote steden, waaronder Peshawar, Islamabad, Lahore, Rahim Yar Khan, Multan en Karachi, welke werden bijgewoond door duizenden mensen. Ondanks de strikte veiligheidsmatregelen vanuit de overheid, hebben de dappere sjabaab van Hizb ut Tahrir protesten gehouden in Musjid-e-Shuhada in Lahore, Bleu Area in Islamabad, Press Club in Peshawar en Jahangir Park in Karachi. Gisteren heeft de overheid drie activisten van Hizb ut Tahrir gearresteerd, waarbij vandaag nog eens vier activisten van Rawalpindi werden opgepakt. Het is vermeldenswaardig dat juist op het moment van djoemoeā€™a, toen Hizb ut Tahrir op het punt stond zijn betogingen aan te vangen, een ontploffing plaats vond in een moskee bij Darra Adam Kheil, welke diende als afleiding voor de media. Dit is niet de eerste keer dat de overheid en de private bureaus van Amerika zulke activiteiten hebben ondernomen om de aandacht van de mensen en de media af te leiden. Echter, Hizb wil de overheid en Amerika zeggen dat wat zij ook zullen doen, de roep tot Khilafah groeiende is, dag na dag, en dat de dag waarop de glimp van de zon van de Khilafah verschijnt en zal schijnen over de gehele wereld, niet ver is. De betogingen van vandaag hebben een belangrijke rol gespeeld in het leiden van het diepgewortelde verlangen van de oemmah voor echte en daadwerkelijke verandering. De oemmah realiseert zich dat echte verandering niet komt door enkel verandering van gezichten, en dat er nooit echte verandering zal zijn totdat het Kapitalistisch systeem is ontworteld en Khilafah op zijn plaats is gevestigd. Hizb ut Tahrir eist van het Pakistaanse leger dat het zijn Sjarā€™i verplichting nakomt inzake de vreselijke situatie van Pakistan en Hizb ut Tahrir de noesrah geeft om de rechtgeleide Khilafah te stichten.

Naveed Butt

Vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir in Pakistan

Deel op social media

De officiƫle meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiƫle woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiƫle websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiƫren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland