Sinds de gewapende en gecoördineerde aanvallen waaronder schietpartijen, bomaanslagen en gijzelingen in de Franse hoofdstad Parijs op vrijdagavond 13 november 2015, is er een wereldwijde campagne aangekondigd om ISIS gerelateerde websites aan te vallen. Dit trof tevens de officiële website van Hizb ut Tahrir, de Islamitische politieke partij die geen gewelddadige handelingen verricht, aangezien dit in tegenstrijd is met de (Sjar’i) methode die de partij strikt navolgt. De websites van Hizb ut Tahrir werden het doelwit van een ‘zwarte lijst’ ondanks het feit dat Hizb ut Tahrir herhaaldelijk de methode en het beleid van ISIS heeft verworpen. Tevens heeft de Hizb duidelijk aangegeven dat zij geen enkele relatie noch organisatorische banden heeft met ISIS. Desalniettemin zijn een aantal internationale autoriteiten opzettelijk een strijd begonnen tegen Hizb ut Tahrir als onderdeel van hun strijd tegen Islam en de Moslims.

Op dinsdag 1 december 2015 om 16.00 uur heeft het management van Facebook de taak op zich genomen om het Facebook-account van Sjeich ‘Ata ibn Chaliel Aboe al Rasjta, de Amier van Hizb ut Tahrir te verwijderen. Ondanks het feit dat de pagina enorm actief en interactief was. De pagina had dagelijkse interactie met de volgers. Dat gebeurde in de vorm van verschillende vragen over politiek, intellectualisme en academische/fiqh die gestuurd werden naar de Amier van de Hizb. Men vertrouwde hun vragen aan hem toe vanwege zijn kennis en inzicht. De Facebookpagina van de Amier had een enorm aantal likes, gedeelde posts en reacties. Het aantal deelnemers op de pagina overtrof maar liefst 263.500 mensen. Dit verstoorde de slaap van de onderdrukkers en het heeft hen aangespoord om hun verspreiding van haat en nijd jegens Islam en de dragers van diens missie te intensiveren.  Daarom lanceerden en organiseerden zij een felle campagne van negatieve meldingen over deze pagina. Dit ging onvermoeid tien dagen lang door.

Wij hebben een bericht verstuurd naar het management van  Facebook waarin wij protesteren tegen de verwijdering van de pagina. Daarnaast hebben wij hen duidelijk gemaakt dat wij nooit een concrete reden hebben gekregen voor de verwijdering van de pagina. Echter, het management van Facebook heeft tot op heden niet gereageerd op onze brief. Zij blijven echter vastberaden in hun besluit om de pagina te verwijderen.  Dit laat zien dat de verwijdering van de pagina op arbitraire basis en zonder enige onderbouwing heeft plaatsgevonden. Dit was eerder vanwege hun haat en nijd jegens Islam en de Moslims.

De verwijdering van deze nobele pagina is onderdeel van de kwaadaardige kruistochten  tegen Islam en de Moslims. De reden hiervoor is dat de pagina de zuivere en heldere Islam overbrengt zoals het is overgeleverd van de Profeet Mohammed (saw). Daarnaast biedt de pagina een heldere en oprechte politieke visie waarmee het vizier van de Moslims wordt gecorrigeerd naar het correcte doel zodat zij een onderscheid kunnen maken tussen vriend en vijand.

Nadat deze Da’wa slapeloze nachten en paniek bij de Westerse ongelovige staten heeft veroorzaakt, beramen zij complotten tegen deze zuivere Da’wa. Hiermee denken  zij dat het mogelijk is om het licht te doven of te verbergen voor de bevolking. Daarop heeft zij al haar wapens ingezet om en alle methoden, middelen en stijlen ingezet die zij met hun kolonialistische mentaliteit kunnen bedenken. Daarnaast hebben zij al hun agenten en huurlingen bewapend om te strijden tegen Islam en de Moslims. Zelfs het oprechte, vrome en zuivere woord is beangstigend voor hen en ontneemt de slaap uit hun ogen. Zodoende hebben zij middels hun verschillende inlichtingendiensten deze haastige campagne uitgevoerd. Zij hebben een felle kruistocht gelanceerd tegen deze oprechte pagina om het te sluiten en het oprechte woord van waarheid het zwijgen op te leggen. Echter, het doven van het licht van Allah of het zwijgen opleggen van het woord van waarheid is totaal verstoken van de realiteit!

((يُرِيدُونَ أَن يُطْفِؤُواْ نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّهُ إِلاَّ أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ * هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ))

“Zij wensen het licht van Allah door hun mond te doven, maar Allah belet dit. Hij zal Zijn licht vervolmaken, zelfs al mogen de ongelovigen er een afkeer van hebben. Hij is het, Die Zijn boodschapper met leiding en de ware godsdienst heeft gezonden om deze te doen zegevieren boven alle godsdiensten, ofschoon de afgodendienaren er afkerig van zijn.”(Zie VBK: Soerat At-Taubah, vers 32 en 44)

Osman Bakhach

Directeur van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland