Hizb ut Tahrir Nederland

India voert haar repressieve beleid tegen de moslimgemeenschap verder op

Afgelopen week bezocht de Indiase premier Narendra Modi het Europees Parlement en was hij eregast tijdens de Franse nationale feestdag op 14 juli. Samen met president Emmanuel Macron keek hij naar een groots opgezette parade in Parijs. Voorafgaand aan de parade ontving Modi van Macron het grootkruis van het Legioen van Eer, de hoogste nationale orde van Frankrijk. Naast goede bilaterale betrekkingen tussen beide landen, waaronder militaire en strategische samenwerking en wapenhandel, delen ze ook een ander belangrijk gemeenschappelijk belang: de assimilatie van moslims in hun samenlevingen. Zoals Modi het treffend verwoordde, zijn India en Frankrijk “van nature compatibel” en zien Frankrijk als een van hun belangrijkste mondiale partners.”

“De situatie van de moslims in India is de afgelopen jaren steeds zorgwekkender geworden, vooral sinds de opkomst van de Bharatiya Janata-partij (BJP). Er zijn ernstige zorgen dat deze ontwikkelingen kunnen leiden tot een dreigende situatie die mogelijk kan uitmonden in geweld tegen moslims en zelfs genocide. Er worden vergelijkingen getrokken met hoe joden tijdens het naziregime werden gedehumaniseerd en geassocieerd met “ratten”. In India worden moslims nu door sommige leden van de BJP geassocieerd met “termieten” die de grondstoffen van het land zouden opeten en hindoes zouden beroven van hun rechten.”

“De BJP voert doelbewust een campagne waarbij islam en moslims de schuld krijgen van bijna alles wat misgaat, en ze bevorderen het hindoe-radicalisme in India. Moslims worden systematisch gediscrimineerd, onderdrukt en steeds vaker slachtoffer van geweld. De dehumanisering van moslims is wijdverspreid, waarbij openlijk geweld wordt opgeroepen in de vorm van lynchpartijen zonder strafrechtelijke vervolging.”

“Nu willen de Indiase regeringspartij, de BJP en radicale hindoegroepen onder leiding van premier Narendra Modi het Uniform Burgerlijk Wetboek (UBW) doorvoeren. Dit wetboek beoogt zaken zoals huwelijk, scheiding, adoptie, erfenis en andere zaken te ordenen volgens hindoegewoonten. Met de implementatie van het UBW zouden de persoonlijke wetten die de familierechten van moslims regelen worden afgeschaft, terwijl de gewoonterechten en rituelen van tribale hindoegemeenschappen versterkt zouden worden. Dit is uiteraard, gezien de geschiedenis van moslimhaat, de zoveelste poging om de islamitische identiteit en tradities uit te wissen en moslims te assimileren in de dominante hindoegewoonten.”

“Deze voortdurende aanvallen op de moslimgemeenschap en haar culturele identiteit zullen alleen maar verder geïntensiveerd worden. Daarom roepen we vooraanstaande en invloedrijke moslims en organisaties op om dit op de agenda te zetten van de moslimgemeenschap. We dienen voor hen op te komen, door saamhorigheid te tonen en een verlengstuk te zijn van hun stem.”

Okay Pala Directeur Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland