Hizb ut Tahrir Nederland

De oproep ter solidariteit met het Moslimleed laat nog steeds op zich wachten

Verschillende media melden dat de ministers Slob en Engelshoven van Onderwijs scholen en leraren hebben opgeroepen om aanstaande maandag 2 november 2020 de moord op de leraar Patty in Frankrijk te herdenken. Volgens de onderwijsministers maakt dat niet uit hoe de herdenking plaatsvindt, dat mag met een minuut stilte of de vlag halfstok te hangen. Tevens hebben verschillende andere onderwijsorganisaties zich aangesloten bij de oproep van de ministers.

De herdenking zou volgens de ministers moeten leiden tot een dialoog over de vrijheid van meningsuiting zodat jongeren zich kunnen aanpassen aan een samenleving die gestoeld is op waarden zoals vrijheid en gelijkwaardigheid. Die boodschap wordt door de ministers ook aangespoord om via social media te delen door de onderwijsinstellingen aanstaande maandag.

De oproep om stil te staan bij vrijheid en gelijkwaardigheid is niets anders dan een lege slogan in vergelijking met het dagelijkse leed dat zich in de Moslimwereld afspeelt aan de hand van Europees buitenlands beleid en met name het Frans buitenlands beleid. Er is geen enkele keer ter sprake gekomen om solidariteit te tonen met het leed dat de Fransen hebben aangedaan in Noord-Afrika of in het Midden-Oosten. Nota bene het verdrag van Sykes-Picot waarbij de Fransen en de Britten het Midden-Oosten opdeelden alsof het een stuk taart is, zegt boekdelen over hoe het westen naar de Moslimwereld kijkt; een schat aan grondstoffen en rijkdommen puur voor het oprapen.

De Moslims hebben geen enkele aanspraak op de mooie uitspraken zoals gelijkwaardigheid of vrijheid in het Westen puur omdat de ideeën van de Moslims haaks staan op die van de Westerse staten. Ideeën die kritisch zijn ten opzichte van het corrupte Kapitalistische systeem en hoopgevend voor allen die op zoek zijn naar een alternatief systeem dat wel het welzijn van de mens centraal stelt.

Het is wederom duidelijk geworden dat samenleven tussen de dominante westerse cultuur aan de ene kant en de subcultuur de Islamitische gemeenschap aan de andere kant, niets anders betekent dan dat de Moslims zich volledig moet onderwerpen aan de westerse manier van denken.

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland