Hizb ut Tahrir Nederland

De aap uit de seculiere mouw

De Franse president Macron heeft de Franse CFMC (Council of Muslim Faith) opdracht gegeven binnen 15 dagen een verklaring van ‘republikeinse waarden’ af te geven waarin wordt “toegegeven” dat Islam een religie is en geen politieke beweging[1]. De Franse normen en waarden moeten hierbij erkend worden. Bovenstaande is het resultaat van de mislukking van decennialange pogingen om de moslims en Islam op een sluwe wijze te liberaliseren. De westerse propagandamachines zijn er niet in geslaagd de wetenschap van de alomvattendheid van Islam te doen verminderen. Nu is het blijkbaar tijd voor het zwaar geschut, namelijk dwang en sociale druk.

De vaandeldragers van het secularisme falen keer op keer met de consistente en consequente implementatie van het seculier denken. Het meten met twee maten hebben wij meermaals aangestipt in diverse publicaties alsmede de onevenredige toepassing van de ‘vrijheid’ van meningsuiting, maar hiermee komt de aap, voor de zoveelste keer, uit de mouw. Het westen is bereid alles op alles te zetten om Islam als een mogelijke politieke entiteit buiten spel te zetten.

Minister van binnenlandse zaken, Gérald Darmanin, gaf aan dat “twee principes zwart op wit gegraveerd zullen worden (in de verklaring): de verwerping van de politieke Islam en buitenlandse beïnvloeding”[2]. Dit is een wanhopige poging van de Fransen om de hervestiging van de Islam als politieke entiteit te dwarsbomen. Het opstellen van deze verklaring zal nooit het feit veranderen dat Islam een ideologie is, een totaaloplossing voor zowel de micro- als macroproblemen van de mens. Deze verklaring is niets meer dan een overlijdensbericht van het secularisme en de impliciete erkenning van een verloren intellectuele strijd tegen Islam. Een strijd die zij al hadden verloren voordat zij deze aangingen.

قَد أَفلَحَ المُؤمِنونَ

“Het zijn diegene die geloven die succesvol zijn” (Zie VBK: Soera 23, vers 1)

[1]https://www.bbc.com/news/world-europe-55001167

[2]https://www.moroccoworldnews.com/2020/11/326465/france-macron-calls-for-creation-of-french-council-of-imams/

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland