17 April, Landelijke Protesten!!

Zonder te geven om draconische maatregelen van de overheid, hebben de moedige shabaab van Hizb ut Tahrir landelijke Khilafah protesten gehouden. Een uitvoerig programma voor de mensen van macht om Amerika te verwijderen, de verraderlijke heersers te ontwortelen en de Khilafah te vestigen.

De leeuwen van Hizb ut Tahrir vervulden hun belofte aan Allah (swt) en de gelovigen door zich standvastig tegen de verraderlijke heersers te verzetten. Vanaf hun aankondiging, protesteerde de shabaab van Hizb ut Tahrir vanaf Qurtuba Chawk Lahore, Regal Chowk Karachi, Qissa Khwani Bazaar Peshawar en Liaqat Bagh Rawalpindi. De shabaab wisten vooraf dat de verraderlijke heersers geen kracht zouden sparen om hen tegen te houden, maar zij voerden de belangrijkste Djihaad door het woord van waarheid uit te roepen tegen de onrechtvaardige heersers met vastberaden kracht. Het gebruik van waterkanonnen en knuppels schrikte de shabaab geenszins af. Er waren zestien arrestaties in Lahore, zes in Karachi, vijf in Peshawar en ƩƩn in Rawalpindi. De sprekers deden een verzoek aan de strijdkrachten van Pakistan om Amerika te verwijderen, de verraderlijke heersers te ontwortelen en de Khilafah te vestigen, door Hizb ut Tahrir de Noesrah (Materiƫle Steun) te geven. In Rawalpindi werd de politie door de shabaab beet genomen. Zij trokken eerst de meeste van de geassembleerde veiligheidskrachten mee terug met een klein protest in Committee Chawk alvorens het aangekondigde protest in Liaqat Bagh in werking te stellen. Daarna leverde Junaid Khan voor de media, de overheidsmisdadigers en honderden protestdeelnemers, een krachtige toespraak. De verzameling van Peshawar was op weg naar Yadgar Chawk toen de politie vreedzame demonstranten van achteren aanviel met knuppels, van Bazaar Qissa Khwani, en arresteerde vijf demonstranten. In Lahore, bewoog het protest zich van LSO Chowk, Ferozepur Road tot Qurtuba Chawk waar de politie het protest bestormde en een hevige knuppelaanval opzette en zestien deelnemers arresteerde. Voor deze gelegenheid, gaf Hizb ut Tahrir een gedetailleerde verklaring uit, een exemplaar waarvan aan deze persverklaring een bijlage is toegevoegd, en kondigde aan dat het zijn strijd zou voortzetten tot dat Khilafah gevestigd wordt. De deelnemers verspreidden zich vreedzaam na de protesten

Naveed But

De officiƫle vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Pakistan

Deel op social media

De officiƫle meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiƫle woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiƫle websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiƫren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland