Hizb ut Tahrir Nederland

Het VN-Mensenrechtenbureau heeft een rapport uitgebracht waarin het spreekt van ernstige “mensenrechtenschendingen” tegen Oeigoerse moslims door China. De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR) van de VN zegt overtuigend bewijs gevonden te hebben van marteling en andere mensenrechtenschendingen die mogelijk aangemerkt kunnen worden als “misdaden tegen de menselijkheid”. Het rapport beschrijft in detail hoe de Oeigoerse en ook andere moslims systematisch blootgesteld worden aan marteling en mishandeling. Een kleine greep uit een lange lijst van deze misdaden is bijvoorbeeld dat er martelstoelen gebruikt worden waar men met handen en voeten aan vastgebonden wordt en vervolgens gemarteld wordt, vrouwen en meisjes verkracht worden, gedwongen abortussen en sterilisaties plaatsvinden en langdurig eenzame opsluitingen.

Het uitbrengen van dit rapport duurde maar liefst vijf jaar om vervolgens tot de conclusie te komen wat de Oeigoeren en bepaalde mensenrechtenorganisaties al jaren roepen. De haast onwerkelijke situatie van de Oeigoerse moslims in concentratiekampen, moslimvrouwen die gedwongen worden om met Chinese niet-moslims te trouwen en het verbod op talloze islamitische gebruiken was al jaren bekend. Dit was de reden voor ons om als Hizb ut Tahrir Nederland begin 2019 een landelijke campagne te organiseren om de tirannie van de Chinese overheid en het leed dat onze moslimbroeders en zusters wordt aangedaan aan te kaarten en op de agenda te zetten van de moslims.

Het rapport dat nu pas, na jaren van openlijke anti-islampolitiek van de Chinese overheid, wordt uitgebracht is mosterd na de maaltijd en toont ook aan dat het agenderen van de misdaden van China tegen de moslims geen directe prioriteit heeft. In de tussentijd heeft het Chinese regime honderdduizenden moslims gedupeerd. De timing van het uitbrengen van het rapport is daarom niet afgestemd op wat de Chinese overheid doet met de moslims maar eerder met strategische of andere belangen die gemoeid zijn die in het belang zijn van Amerika. Om het simpele gegeven dat de VN een tool is in de handen van Amerika die het na de Tweede Wereldoorlog in het leven heeft geroepen om haar invloed en dominantie op de rest van wereld te laten gelden middels haar “soft power.” De timing van het uitbrengen van het rapport dient daarom gezocht te worden binnen het kader van de Amerikaanse strategie tegen opkomend China. Het rapport is een pressiemiddel zoals talloze andere initiatieven binnen het containment-politiek/ indammingspolitiek tegen China.

Er is een zeer kleine mogelijkheid dat middels deze pressiemiddel, dat in het belang is van Amerika, tijdelijk de druk op de moslims gereduceerd wordt. Het probleem echter is dat het Chinese beleid jegens de moslims gestoeld is op dezelfde retoriek van de zogenaamde “oorlog tegen terreur” (oorlog tegen islam) van Amerika. Het was Amerika die decennialang dood en verderf heeft gezaaid in de moslimwereld waar zelfs het Chinese regime jaloers op kan zijn. Is het dan niet naïef om te hopen op de genade en barmhartigheid van de VN en Amerika? Het is een doodlopende weg om de veiligheid van islam en de moslims te plaatsen in de handen van deze instanties en staten. Niets is vanzelfsprekender dan dat de moslims zelf de veiligheid van islam en de moslims garant stellen door te werken voor een islamitische staat die hen herenigt en voor hen en de rest van de mensheid zal opkomen.

Okay Pala Directeur Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland