Hizb ut Tahrir Nederland

Støjberg tegen de Moslims: “Jullie horen hier niet”

Vandaag, 14 maart 2016 heeft de Deense minister van Integratie, Inger Støjberg, een Facebook-update geplaatst waarin ze meerdere Imams en Hizb ut Tahrir veroordeelt. Tegelijkertijd opent ze de aanval op Islam en Sjari’a. Ze heeft volstrekt duidelijk gemaakt dat als je jouw Islamitische waarden niet opgeeft er geen ruimte voor jou is in dit land. In dezelfde adem uitte ze haar ‘’volledige respect’’ voor de Moslims die zich ‘’Denemarken en diens waarden’’ hebben toegeëigend.

Inger Støjberg is niet de eerste Deense politica (en politicus) die met een dergelijke oproep aan de Moslims op de proppen komt en zij is de laatste dagen zeer zeker niet de enige die Islam en Sjari’a heeft aangevallen en veroordeeld.

In dit kader, willen wij (Hizb ut Tahrir Scandinavië) het volgende duidelijk maken:

Je kunt niet claimen dat je ‘’respect’’ hebt voor de Moslims als je tegelijkertijd hun manier van leven en waarden op een laaghartige wijze aanvalt. Het is niet mogelijk op deze wijze een onderscheid te maken tussen Islam en Moslims. Er is geen Islam zonder Moslims en geen Moslims zonder Islam.

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waarom veel Moslims zich niet publiekelijk opstellen en openlijk hun steun betuigen aan Islam en Sjari’a. Een van de voor de hand liggende redenen is hetgeen de minister zelf beschreef, in een poging om uit te halen naar haar tegenhangers en hierbij per ongeluk zichzelf in de vingers sneed. Ze schreef dat sommigen ‘’zullen proberen om hun vrouwen, kinderen en iedereen die anders denkt of leeft dan zij te onderdrukken’’.

Deze update van de minister en het gehele debat rondom Islam, Moslims, Sjari’a en vrijheden is wederom een duidelijke uiting van intellectuele teloorgang en morele ondergang. Deze wordt gekenmerkt door het gebruik van de moeder der slechte argumenten (in verschillende bewoordingen). De minister koos voor de variant: ‘’Jullie horen hier niet’’.

Junes Kock

Mediavertegenwoordiger Hizb ut Tahrir Scandinavië

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland