Hizb ut Tahrir Nederland

De voorman van de anti-islam Pegida heeft tijdens een demonstratie voor de Tweede Kamer de Edele Qur’an, verscheurd, met zijn voeten vertrapt en in brand gestoken. Al deze gruwelheden hebben plaatsgevonden met de toestemming van de burgemeester van Den Haag en onder het toeziend oog en bescherming van de politie. De vraag is hoe dienen wij dit te bekijken? Is dit een eenmansactie van een dwaas of zit er hier meer achter? En wat dienen wij te doen?

Opmerkelijk is dat dit soort diep grievende en dwaze acties steeds meer een trend zijn geworden in westerse landen. Hierbij een aantal recente gebeurtenissen om een beeld te krijgen:

  • Afgelopen week was de Edele Qur’an het doelwit van de extreemrechtse Deense-Zweedse anti-islam partij, Stram Kurs (‘Strakke Koers’). De Edele Qur’an werd tijdens een demonstratie in Zweden verbrand.
  • In 2022 werd in Noorwegen tijdens een demonstratie van de extremistische groep SIAN, wat staat voor Stop de islamisering van Noorwegen, de Edele Qur’an verbrand.
  • In 2020 werden er in diverse Scandinavische landen de Edele Qur’an publiekelijk ontheiligd door het te verscheuren, te bespugen en ertegen aan te schoppen.
  • In 2018 had Macron zelfs het lef om een ​​manifest te publiceren dat was ondertekend door 300 prominente intellectuelen en politici, waaronder hijzelf, waarin hij betoogde dat de Edele Qur’an aanzet tot geweld en dat deze verzen uit de Edele Qur’an moeten worden gehaald.

Al deze demonstratieve aanvallen op de Edele Qur’an gebeurde met de toestemming van de autoriteiten en onder politiebegeleiding. De Noorse premier verdedigde toen het recht van de demonstranten om de Qur’an te ontheiligen en vandaag verdedigen de Zweedse autoriteiten en de burgemeester van Den Haag het recht om te demonsteren tegen islam en om de Qur’an te ontheiligen. Het zou derhalve getuigen van naïviteit om te veronderstellen dat de aanvallen die gericht zijn op Het Boek van Allah enkel toegeschreven kunnen worden aan een aantal dwazen omdat dit soort kwetsende acties plaats kunnen vinden met de toestemming en steun van de autoriteiten. Sterker nog, de anti-islam sentimenten hebben juist kunnen gedijen in het klimaat dat gecreëerd is door het decennialange anti-islambeleid van westerse landen tegen islam en de moslims.

De aanvallen op islam en de Edele Qur’an zullen daarom niet stoppen. We dienen derhalve onze stem luid en duidelijk te laten horen. Als wij als gelovigen niet opkomen voor Het Boek van Allah, dat we beschouwen als de Laatste Leiding voor de mensheid, Het Woord van Allah, De scheider tussen waarheid en valsheid, wie gaat het dan wel doen? Stil zijn is geen optie!

Het opkomen voor het Boek van Allah is niet alleen een Sjar’i verplichting maar een absolute noodzaak omdat een passieve houding en zwijgzaamheid enkel de vijanden van Islam moed zal geven en hen zal motiveren om door te gaan.

We dienen daarom massaal op te staan en gebruik te maken van allerhande beschaafde en geoorloofde manieren om duidelijk te maken dat we te allen tijde zullen opkomen voor islam en de heiligheden van islam. Hiermee geven we enerzijds een duidelijk en glashelder signaal af waar onze grenzen van verdraagzaamheid liggen en anderzijds verstrekken we bewijslast aan Allah (swt) dat we waardige gelovigen en volgers zijn van Zijn Boek.

Okay Pala Directeur Mediabureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland