Vraag:Mag een meisje alleen gaan wonen als zij toestemming heeft gekregen van de ouders? De reden om alleen te gaan wonen is dat er veel problemen met haar broers thuis zijn.

Antwoord:In de moesnad van Imam Ahmad staat een hadieth overgeleverd door ibn Amr (ra) : De Profeet (saw) heeft gezegd: “Het alleen zijn is verboden“. Al Hajthami heeft in de al-moedjma ridjalahoe ridjaloe al-sahieh gezegd:

“Met het verbieden wordt bedoeld dat iemand ergens alleen slaapt of op reis gaat.Dit verbod verwijst naar afkeur, daarom is het afkeurenswaardig dat een meisje alleen in een huis woont.”

Ik adviseer dat het meisje haar problemen met haar broers probeert op te lossen en niet alleen te gaan wonen, want anders zal zij blootgesteld worden aan roddel en haar relatie met haar broers zal verslechteren. We moeten niet vergeten dat de situatie in het Westen is veranderd en dat het lastig vallen van moslima’s tegenwoordig vaak gebeurt. Het is daarom niet verantwoord om een meisje alleen te laten wonen.

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland