Hizb ut Tahrir Nederland

Aan de GEO TV administratie

Assalumu Alaikum,

Op 18 december 2013 zond uw zender een verschrikkelijke beschuldiging uit door Mr. Khamran Khan die zei dat Hizb-ut Tahrir door zijn woordvoerder verantwoordelijkheid nam voor de aanval op het Pakistaans leger. Andere tv-zenders hebben op dezelfde dag een verslag gemaakt dat een kleine bekende en verdachte groep deze misdaad heeft begaan. Dit bracht de drukpers de volgende dag uit.

Deze smerige beschuldiging is een belediging op verschillende niveaus

1. Het is een belediging van jullie reputatie als een geloofwaardige nieuwsbron voor de Moslims. Het is bekend dat Hizb-ut Tahrir een politieke partij is wiens doel de hervatting van de Islamitische wijze van leven door de heroprichting van de Khilafah is. Het is bekend dat een andere nieuwszender die dezelfde beschuldiging had deze binnen een paar minuten weer introk. De volharding van zo’n duidelijke leugen zal alleen zijn eigen verteller beschadigen. Nu zijn er vier volle dagen voorbij en jullie institutie heeft niets gedaan om deze zwarte vlek op jullie reputatie te verwijderen. Zeker, deze beschuldiging heeft de reputatie van Hizb niet beschadigd, Alhamdulillah, die van jullie is beschadigd en dient dringend hersteld te worden.

2. Het is een belediging voor jullie reputatie om het publiek te waarschuwen voor het echte gevaar in het land, welke de uitgebreide aanwezigheid van de Amerikanen is die in het land niet een éénvoudig aanval heeft uitgevoerd, maar een hele reeks van bomaanslagen en moorden om het vuur van chaos te ontbranden als basis voor het verstrikken van onze strijdkrachten in een verlengd gevecht van lage intensiteit die het hele land uitbloedt. Zo’n Amerikaanse aanwezigheid op onze grond functioneert alsof het de hele wereld heeft voor decennia, van Centraal-Amerika helemaal tot Zuidoost-Azië, een Amerikaanse hegemonie stichtende over de lijken van de mensen. Was het niet beter voor jullie om de mensen over deze echte en wrede gevaar te informeren dan het toestaan van leugens door jullie zender?

3. Het is een belediging aan de methode van RasulAllah (saw) die Hizb-ut Tahrir heeft geadopteerd sinds 1953 over veertig verschillende landen. De methode van RasulAllah (saw) bevatte politieke strijd met de tirannieke heersers, het cultiveren van de massa betreffende de Deen en het vragen van materiële steun (Nussrah) aan een machtige groep. En het is bekend dat Hizb-ut Tahrir deze methode heeft geadopteerd en dat eerder de woordvoerders altijd bezorgdheid hebben uitgedrukt aan de oproep van Hizb-ut Tahrir voor Nussrah van de strijdkrachten. Deze bezorgdheid is dezer dagen nog gezien in de toespraken en geschreven stukken van de woordvoerders van de regering als antwoord op de “Open brief aan Generaal Raheel Sharif van Hizb-ut Tahrir Wilayah Pakistan” die opriep tot de Sharia-plicht. Moeten de mensen nu geloven en de Raheel-Nawaz regering doen alsof ze geloven dat Hizb-ut Tahrir de strijdkrachten zal beschadigen, van wie ze door Islam verplicht is Nussrah te vragen? En waar staan we op de Dag des Oordeels voor Allah (swt) voor het belasteren en bespotten van de methode van RasulAllah (saw) op zo’n wijze?

Hizb vraagt jullie deze fout recht te zetten, het rechtzetten van onze rechten en voor jullie het herstellen van jullie geloofwaardigheid. We wensen jullie Ajar toe van Allah (swt) door het uitzenden van onze verklaring op jullie tv-zender en het te drukken op jullie kranten. Zo’n principiële stap zou natuurlijk de behoefte van onze kant voorkomen en zijn toevlucht nemen tot wettelijke handelingen in de nabije toekomst.

Shahzad Shaikh

Assistent van de mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir in Pakistan

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland