Oh mensen van invloed binnen de Moslimgemeenschap in Pakistan… diens rechterlijke macht, veiligheidsdiensten en mensenrechtenactivisten in het bijzonder!

Wij richten ons tot jullie met betrekking tot de ernstige en langdurige vervolging van activisten die oproepen tot Khilafah in Pakistan. Velen hebben ernstige martelingen moeten ondergaan, die gepaard gaan met slaaptekort, genadeloze afranselingen, gedwongen bewustzijnsveranderende medicatie en elektrische schokken. Dit wordt allemaal uitgevoerd door de veiligheidsdiensten. Sommigen zijn gevangen gezet en anderen zijn ontvoerd. Hun verblijfplaats is tot op heden onbekend.

De autoriteiten hebben herhaaldelijk essentiële medische behandelingen en de omgangsregeling met de gevangenen in de wind geslagen. Daarnaast zijn familieleden, vrienden en weldoeners van zowel de gevangenen als de ontvoerde activisten herhaaldelijk bedreigd door de veiligheidsdiensten.

Zoals blijkt uit de lijst die wij jullie ter afsluiting van deze open brief presenteren, wordt deze wrede behandeling toegepast op nobele Moslims, plichtsgetrouwe zonen en oprechte vaders vanuit verschillende lagen van de samenleving. Bovendien is het welbekend dat Hizb ut Tahrir een politieke partij is die uitsluitend werkt op basis van de vreedzame methode van de Boodschapper van Allah (saw). En dit geldt voor de gehele Moslimwereld, met inbegrip van Pakistan.

Dus de vraag die we jullie moeten stellen is: hoe kan het zijn dat enkel de oproep tot Khilafah zo’n ernstige misdaad is geworden? Hoe kan het zijn dat het oproepen tot Islam gepaard gaat met zulke wrede bestraffingen in een land dat nota bene is opgericht in de naam van Islam? Waarlijk, hoe kan de oproep tot het implementeren van Islam gezien worden als iets anders dan een verplichting, terwijl Allah (swt) zegt:

وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمْ الظَّالِمُونَ

“ En wie niet oordeel vellen volgens wat Allah heeft neergezonden, dat zijn de onrechtplegers. (VBK, soera Al-Maida,vers 45)

En hoe kan het pleiten voor Khilafah ooit worden gezien als iets anders dan de meest nobele bezigheid, terwijl de Boodschapper van Allah (swt) diens terugkeer heeft voorspeld en heeft aangegeven dat het de manier is om onderdrukking een halt toe te roepen:

«ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا جَبْرِيَّةً فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ ثُمَّ سَكَتَ»

“Dan zal er een bijtend koningschap zijn. Deze zal blijven zolang Allah (swt) het wil, vervolgens zal hij deze weer opheffen wanneer Hij dat wil. Dan zal er een tirannieke heerschappij zijn zolang Allah (swt) dat wil. En dan zal er een Khilafah Rashidah op de methode van Profeetschap zijn. Daarna zweeg hij (saw)’’. [Moesnad van Imam Ahmad]

Echter worden kwesties vastgesteld door hun afsluiting. Het is dus niet te laat voor jullie om jullie stemmen nu te verheffen en onrechtvaardigheid het hoofd te bieden. Sterker nog, de huidige atmosfeer is jullie gunstig gestemd gezien de misdaden tegen Hizb ut Tahrir talrijk zijn en de discussie rondom Hizb ut Tahrir nu het gesprek van de dag is. Bijgevolg zullen degenen die hun stemmen laten horen ten gunste van de Khilafah, gehoord en gewaardeerd worden. Hiermee onderscheiden zij zich van degenen die hierover zwijgen of de laaghartige handelingen van het wreedaardige regime zelfs toejuichen. Derhalve presenteren we jullie een lijst van sommige activisten die zich inzetten voor Khilafah en momenteel in de gevangenis zitten of ontvoerd zijn, om jullie zodoende te herinneren aan de plicht om onrechtvaardigheid en onderdrukking de kop in te drukken.

Naam Leeftijd Achtergrond Familie Huidige locatie

1. Aga Tahir 39 Textielingenieur Getrouwd en vier kinderen Kot Lakpat Central Jail, Lahore

2. Arshad Jamal 38  IT-professional Getrouwd en drie kinderen Kot Lakpat Central Jail, Lahore

3. Asad Jagranvi 45 Docent Getrouwd en zeven kinderen Kot Lakpat Central Jail, Lahore

4. Dr. Iftkhar Ahmed 40 Arts Getrouwd en drie kinderen Kot Lakpat Central Jail, Lahore

5. Kamran Sheikh 39 College docent Getrouwd en drie kinderen Onbekend

6. Manzar Aziz 57 Zakenman Getrouwd en vier kinderen Onbekend

7. Naveed Butt 47 Elektrotechnisch ingenieur Getrouwd en vier kinderen Onbekend

8. Saad Jagranvi 42 Zakenman Getrouwd en negen kinderen Kot Lakpat Central Jail, Lahore

9. Saleem Sethi 38 Master in journalistiek Getrouwd (geen kinderen) Kot Lakpat Central Jail, Lahore

10. Shahzad Ahmad Malik 29 Elektrotechnisch ingenieur Getrouwd en een kind Kot Lakpat Central Jail, Lahore

11. Shehryar Najam  33 Master in Business Administration Verloofd Kot Lakpat Central Jail, Lahore

12. Qamar Abbas 43 Docent economie Getrouwd en drie kinderen Kot Lakpat Central Jail, Lahore

13. Zeeshan Akhter 38 Textielingenieur Getrouwd en vier kinderen Kot Lakpat Central Jail, Lahore

Media Bureau van Hizb ut Tahrir in Wilaaja Pakistan

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland