Op zaterdag 04 Dhoel Qi’da 1435, overeenkomstig 30 Augustus 2014, publiceerde de “Ar-Ra’i Al-‘Aam” krant, editie 6049, op haar voorpagina een nieuwsstuk waarin Mr. Fadl As-Sayid Issa Shuaib zegt dat Hizb ut-Tahrir heeft geaccepteerd om mee te doen aan het nationale dialoog. Fadl As-Sayid Issa Shuaib, voorzitter van de Waarheid Federale Partij, onthulde in een interview tezamen met een aantal leiders van politieke partijen aangaande dedialoog en zei dat hij vond dat zij ernaar verlangen en vastberaden zijn om aan de nationale dialoog mee te doen. En Shuaib zei gister tegen “Ar-Ra’i Al-‘Aam” nieuwskrant dat Hizb ut-Tahrir in principe akkoord is gegaan om mee te doen aan de dialoog en zij zullen gedetailleerd kijken naar de route kaart.

Aangaande deze persberichten, willen wij – Hizb ut-Tahrir Wilaayah Soedan – de volgende feiten toelichten:

Allereerst: Onze ontmoeting met Dhr. Fadl As-Sayid Issa Shuaib was niet in zijn capaciteit als de vertegenwoordiger van de dialoog om de positie van Hizb ut-Tahrir te verduidelijken aangaande de dialoog, maar als de voorzitter van de Waarheid Federale Partij. Tevens was onze ontmoeting met hem een onderdeel van ontmoetingen door de Hizb met politieke partijen om onze visie aangaande de kwesties van de Oemma uit een te zetten, inclusief de kwesties in Soedan. Wij hebben een persbericht op 24 Augustus 2014 uitgebracht om op te sommen wat er plaatsvond tijdens de ontmoeting, welke het volgende omvatte:

1. De dialoog dient gebaseerd te zijn op Islam

2. Alle deelnemers in de dialoog moeten bevestigen de eenheid van het land te willen behouden.

3. De dialoog adresseert problemen van de mensen en kwesties van het leven, services, economie, zorg en educatie. En het vinden van praktische oplossingen voor deze problemen op basis van Islam.

Ten tweede: Hizb ut-Tahrir participeert niet in een dialoog welk niet is gebaseerd op Islam. De huidige dialoog is gebaseerd op het idee van compromis en verzoening volgens de aanbevelingen van het Koefr Westen, om de buitenlandse agenda te laten slagen, het land te verscheuren en Islam te verwijderen door de claim van nationale consensus of nationale verzoening. Dit idee wordt verworpen.

Ten derde: Hizb ut-Tahrir is een ideologische partij die werkt om de Islamitische manier van leven te continueren middels het vestigen van de Khilafah gebaseerd op het Profeetschap. Omdat het ideologisch is, kan het geen compromissen en verzoeningsontmoetingen accepteren in zaken welk door de Sjar’i zijn vastgelegd, namelijk het implementeren van de Sjari’a over de mensen middels het Khilafah systeem.

Ten vierde: Wanneer wij onze broeder, de Voorzitter van de Waarheid Federale Partij, vroegen om ons in een kopie van de routekaart te voorzien, betekende het in geen geval dat wij een principe akkoord hadden bereikt om deel te nemen aan de dialoog. Eerder was dit om de details te kennen waarop de dialoog is gebaseerd, opdat Hizb ut-Tahrir de Oemm, en niet de deelnemers van de dialoog, kan inlichten over de Islamitische mening aangaande deze details.

Wij zeggen concluderend:

De Sjari’a wetgeving accepteert geen dialoog waarbij de mensen de wetten bepalen. De wetgeving in Islam heeft een specifiek systeem, het Khilafah systeem, En de bewijzen hiervoor zijn er in grote getalen, sterk en duidelijk. De Khilafah implementeert en voert de Sjari’a wetgevingen uit, en behoudt de eenheid van het gebied en stopt de inmenging van de ongelovige kolonialisten; America, Engeland, Frankrijk en hun middelen, de Afrikaanse Unie en anderen in de zaken van de Moslims.

Ibrahim Othman (Abu Khalil)

Mediavertegenwoordiger vanHizb ut Tahrir Wilayah Soedan

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland