Hizb ut Tahrir Nederland delegatie bezoekt Pakistaanse ambassade: Bevrijd Naveed Butt!

Vandaag heeft een delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland, als onderdeel van een wereldwijde campagne, de Pakistaanse ambassade in Nederland bezocht in verband met de ontvoering van Naveed Butt, woordvoeder van Hizb ut Tahrir in Pakistan. Hij werd negen jaar geleden, op 11 mei 2012 op klaarlichte dag, in het bijzijn van zijn kinderen, door de Pakistaans inlichtingendienst ontvoerd. Tot op heden verkeren zijn gezin en familie in het ongewisse over waar hij vastgehouden wordt en of hij nog in leven is.

De delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland heeft gesproken met de assistent van de Pakistaanse ambassadeur en eiste opheldering hierover. Na afloop van het gesprek werd een officiƫle verklaring van Hizb ut Tahrir overhandigd.

Ingenieur Naveed Butt staat bekend om zijn hoge intelligentie, leiderschap en tomeloze inzet voor de terugkeer van Islam in staatsvorm naar het voorbeeld van de Profeet ļ·ŗ en de rechtgeleide Khoelafaa. Het enige waar hij de moslims toe opriep was op vreedzame wijze Islam als een alomvattend systeem te adopteren en zich te ontdoen van de onderdrukkende Westerse hegemonie die de moslimlanden al veel te lang in haar wurggreep heeft. Naveed Butt is een doorn in het oog van onrechtplegers en een ware bevrijding voor de oprechte gelovigen.

Wij wijzen daarom de oprechte leden binnen de Pakistaanse autoriteiten, media en alle andere kanalen van invloed op hun verantwoordelijkheid om dit aan het daglicht te brengen en aan de kant van Islam en rechtvaardigheid te staan, tegen onderdrukking en onrechtvaardigheid van de marionetten heersers en hun westerse meesters.

7 Dhul Qaidah 1442 H

18 juni 2021 C.E. 

Deel op social media

De officiƫle meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiƫle woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiƫle websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiƫren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland