Hizb ut Tahrir Nederland

Op 14 juni berichtte “Memo.ru” het volgende: “In de aanloop naar het WK in Rusland publiceerde ”Memorial” de lijsten van politiek gevangenen. De lijst van degenen die vervolgd zijn in verband met de realisatie van het recht op vrijheid van godsdienst en religieuze overtuiging groeide van 97 naar 108 personen. Het overgrote deel van de personen op de lijst worden beschuldigd van deelname aan de organisatie “Hizb-ut-Tahrir al-Islami” en worden in Rusland bestempeld als zijnde terrorist zonder enige grond. Dit zijn de veroordeelden van twee zaken in Moskou en Bashkortostan:  Aidar Aydarbekov, Radik Imangulov, Sukhrob Ironov, Mirzobahovaddin Kurbonov, Nail Miniakhmetov, Akmalchon Numonchonov, Maxim Puigin, Naimjon Khodzhaev, Albert Shafiev; en Nariman Memedeminov, een Krim-Tataarse activist beschuldigd in een verglijkbare zaak. Er staan 158 mensen op de lijsten die we vandaag hebben gepubliceerd: 50 daarvan staan op de algemene lijst van politiek gevangenen, van 108 individuen is de vrijheid ontnomen vanwege de realisatie van het recht op vrijheid van godsdienst.

Reactie:

Momenteel is er een totaal van 237 leden wiens vrijheid is ontnomen vanwege zaken rondom Hizb ut Tahrir in de Memorial-lijst. Er staan ook vrouwen op de lijst. De leden worden veroordeeld tot onvoorwaardelijk gevangenisstraffen tot 19 jaar. Vandaag worden 20 leden berecht in Bashkiria. De aanklager eiste 25 jaar gevangenisstraf voor deze leden en een boete van 500.000 roebels. Het barbaarse Rusland heeft zich al sinds lange tijd opgesteld als een vijand van Islam en de Moslims. Door een korte blik op de geschiedenis te werpen zien we dat, al vanaf de 16eeeuw, Tsaar Ivan de Verschrikkelijke beslag legde op de landen van de Moslims; de Kazan, Astrakhan en de Siberische Khanaten. Terwijl zij de steden veroverden spaarden deze barbaren geen enkele vrouw, oudere of kind en plunderden zij de steden en doodde zij honderdduizenden Moslims.

De militaire campagnes van de barbaren in de landen van de Moslims werden voortgezet in de 17een 18eeeuw, deze vonden plaats in de Kaukasus. De 19eeeuw werd gekenmerkt door een oorlog tegen het Ottomaanse Kalifaat. De nieuw gevormde communistische dictatuur in de vroege 20eeeuw in de Sovjet-Unie, met het idee van materialisme als basis, zette de oorlog tegen Islam en de Moslims voort in de richting van Centraal-Azië. Na de Tweede Wereldoorlog voerde het regime van ongelovige communisten massa-zuiveringen uit op de Moslims van de Krim en de Kaukasus. De Krim-Tartaren, Tjetjenen, Ingoesjen, Dagestanen werden allemaal naar Centraal-Azië gestuurd. In Centraal-Azië zelf werden honderdduizenden Moslims gedood inclusief het merendeel van de theologen en geleerden.

Dit haatbeleid jegens Islam en de Moslims wordt tot de dag van vandaag voortgezet. De autoriteiten vervolgen de Moslims van Rusland op een uiterst wreede en geraffineerde wijze, en de leden van Hizb ut Tahrir in het bijzonder. Om leden van Hizb ut Tahrir te arresteren stuurt de barbaarse macht ongeveer 20 speciale militaire eenheden welke tot de tand bewapend zijn en uitgerust worden met speciale uniformen en maskers. De autoriteiten geen enkel land buiten Rusland beschuldigt Hizb ut Tahrir ervan een terroristische organisatie te zijn. Geen autoriteit in welk land op de wereld dan ook kan een vonnis van 15 tot 20 jaar gevangenis vellen jegens de leden van Hizb. De realiteit van de barbaarse macht in Rusland is dat zij bang is voor Islam en het woord van waarheid van de leden van Hizb ut Tahrir!!!

Derhalve dient de positie van de Moslims ten aanzien van de barbaarse macht in Rusland helder en vast te zijn. De Moslims staan tegenover een vijand namens de Russische overheid welke Moslims vervolgt, niet alleen in Rusland, maar ook in Syrië, Centraal Azië en andere delen van de wereld.

De bevrijding van Moslim in Rusland, Centraal Azië en andere landen van de barbaarse vijandschap van de Russische autoriteiten is het beeld van onze geliefde Profeet Muhammad (saw), namelijk de heropleving van de rechtvaardige staat van de Khilafah (Kalifaat) volgens de methode van de Profeet. Dit is een ideologische en politieke strijd samen met Hizb ut Tahrir tegen de regimes van tirannen en ongelovigen.

Met de heropleving van de rechtvaardige staat, de Khilafah (Kalifaat), onder leiding van de rechtvaardige heerser zullen Moslims een schild vinden welke alle Moslims over heel de wereld beschermt tegen vervolging van ongelovige kolonisten en hun handlangers, in de aanwezigheid van corrupte Moslim heersers. Zoals onze geliefde Profeet Muhammad (saw) zei:

«إنما الإمام جنة يقاتل من ورائه و يتقى به»

“De imam is een schild, van waarachter me vecht en bescherming zoekt.”

En Moge Allah ons helpen.

Geschreven voor het Centrale Media Bureau van Hizb ut Tahrir door Eldar Khamzin

Lid van het Centrale Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland