Hizb ut Tahrir Nederland

Twee leden van Hizb ut Tahrir martelaar door de slagers van Karimov en NAVO

De marteling en de onderdrukking van Moslims in Oezbekistan zetten onverminderd voort slechts een week na van het bezoek van de tiran Islam Karimov aan Brussel. Karimov ging naar Brussel en ontmoette de Secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen, de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, en de EU Energie Commissaris Gunther Oettinger. Hij werd onthaald met een rode loper en kreeg de beloftes van meer financiële steun door appreciatie van zijn inspanningen in het bestrijden van terrorisme.

Minder dan week later leverde het beleid van de beruchte gevangenis Yaslik in Oezbekistan twee lijken van leden van Hizb ut Tahrir – één van de stad van Andijan en andere van Ferghana – suggererend dat zij waren gestorven aan hartkwalen.

Het bestuur van de gevangenis Yaslik verhoogde ook willekeurig de gevangenisstraffen van andere leden van welke de gevangenisstraf zijn eind naderde. Één lid, Shoekroellah, werd zestien jaar meer gegeven, terwijl een andere, Shawkat, nog eens drie werd gegeven, en allebei werden overgebracht naar een ex-misdadigers gevangenis.

Bij andere gevangenissen zoals Navoi, is het gevangenisbestuur begonnen om gevangenen van de leden van Hizb ut Tahrir te dwingen om medicijnen in te nemen onder toezicht van de gevangenbewaarders. Deze medicijnen zijn bedrukt met ‘made in America’ en lijken op het deeg van brood in hun kleur en vorm. Het is opgemerkt door gevangenen dat de personen die het medicijn innemen hun kracht en zintuiglijke  capaciteit van dag tot dag te verliezen. Onder deze gevangenen zijn er die de edele Qur’an memoriseren, wat zij in hun lange verblijf in de gevangenis hebben gememoriseerd.

Men heeft ook opgemerkt dat vele gevangenen verder dan eenvoudig het verliezen van sterkte en zintuiglijke capaciteit gaan en hun geestelijke gezondheid verliezen. Zij worden dan overgebracht naar staatsziekenhuizen.

Dit is maar een deel van de met afschuw vervullende werkelijkheid van wat onder Karimov in Oezbekistan gebeurt; een werkelijkheid waarvan de Westerse leiders goed van op de hoogte zijn. De Westerse overheden zijn de slachting van duizenden in Andijan in 2005 niet vergeten. Nochtans rechtvaardigen zij door met een blind oog naar de misdaden van Karimov te kijken op grond van een goedkope en noodzakelijke prijs om de voortzetting van hun alliantie met hem te betalen in de invasie van Afghanistan.

Het schijnt behoorlijk moeilijk te zijn voor degene wie hun beschaving op de slachting van de Rode Indianen in Amerika hebben gebouwd, en degene die volhardden in het steunen van tirannen in Egypte, Tunesië, Pakistan en ander Moslimlanden voor decennia, om banden met Karimov te bekritiseren of te stoppen. Niettemin, zullen zij geen schande halen bij al hun eisen over democratische waarden en rechten van de mens waarover zij dag en nacht zingen?! Of is schijnheiligheid een basisprincipe van hun ellendige keizergedachte?!

In elk geval, Hizb ut Tahrir is niet en zal niet afhankelijk zijn van deze mensen voor wat dan ook. Zijn leden hebben een overeenkomst met Allah om in hem te geloven en op hem te vertrouwen. Zij zullen niet verslappen of verzachten, met de Wil van Allah, in het bestrijden van onwaarheid en zijn beschermers totdat Allah (swt) overwinning aan deze Oemmah geeft, en Hij is het beste van bevrijders.

كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي ۚ إِنَّ اللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ

“‘Allah heeft verordend: “Voorwaar Ik en Mijn boodschappers zullen zegevieren.” Voorzeker Allah is Sterk, Almachtig.” (VBK al Mudjaadila, vers 21)

Osman Bakhash

Directeur van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland