De afgelopen weken is er aandacht gekomen voor een langdurige crisis in Birma waarin de Rohingya moslims op brute wijze worden afgeslacht en ontheemd door het nationale leger, terwijl bijna de hele wereld toekijkt en niets doet.

Moslims over de hele wereld staan op om hun steun te uiten aan hun broeders en zusters, maar er wordt ook onder meerderen gediscussieerd wat nu werkelijk de oplossing is voor dit probleem, en wat is de reden dat deze slachtingen plaatsvinden? Wat is de geschiedenis van het conflict en de aanwezigheid van de Rohingya aldaar en wat zijn de politieke motivaties voor deze brute praktijken?

Hizb ut Tahrir Nederland organiseert een spoedbijeenkomst waarin gepoogd zal worden deze vragen te beantwoorden. Wil je ook meer weten over de achtergrond van dit conflict en wat de mogelijke oplossingen zijn? Wees dan aanwezig op deze activiteit.
Deel op social media

De officiƫle meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiƫle woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiƫle websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiƫren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland