Persconferentie: De visie van Hizb ut Tahrir aangaande de internationale kwesties en regionale verwikkelingen

Het Centraal Media Bureau heeft vandaag een persconferentie gehouden in het Bristol Hotel te Beiroet, waar de mediavertegenwoordigers van de partij spraken over een aantal belangrijke politieke kwesties, namelijk: Libanon, Palestina, Irak, Soedan, Afghanistan en Pakistan. De conferentie volgt op de mediaconferentie afgelopen zomer genaamd ā€œDe visie van Hizb ut Tahrir aangaande de internationale kwesties en regionale verwikkelingenā€.

Degene die naar de conferentie kwamen werden verrast door een draconische militaire afzetting bij de wegen die leiden tot het Bristol Hotel, waar de conferentie gehouden werd, deze wegen werden afgesloten voor autoā€™s en de soldaten onderzochten de passerende mensen, wat een atmosfeer van angst creĆ«erde bij de mensen in de buurt welke net zo verbaasd waren als wij: Is een persconferentie gehouden door een politieke partij vrij van enige veiligheidsacties in zijn geschiedenis en welke voorafgegaan is door tientallen conferenties en seminariesā€¦ is deze echt deze verschrikkelijke maatregelen waard?!

De realiteit is dat deze maatregelen kunstmatig zijn en geen veiligheidsoverwegingen kennen, het is een politieke beslissing van een aantal officiĆ«le instanties en politieke stromingen om Hizb ut Tahrir te omringen in een atmosfeer van angst om te ontkennen dat het een vreedzame partij is, waarvan men bewust is in politieke en media kringen evenals het volkā€¦ en allen van het veiligheidsorgaan hebben het geaccepteerd. Dus zullen de bekleders van de politieke macht na dit alles niet ophouden hardnekkig te volharden dat het veiligheidspact ingewijd is?!

De conferentie begon met een toespraak van de conferentievoorzitter Fadi Abdul Latif, wie opmerkte dat deze conferentie de opvolging is voor de ontwikkelingen van regionale en internationale kwesties, welke reeds behandeld zijn in de conferentie in de zomer, en waarvoor een specifiek boek werd aangekondigd. Vervolgens presenteerde hij de sprekers, waarbij Osman Bakhash, directeur van het Centraal Media Bureau een toesprak gaf over onder meer de positie van Hizb ut Tahrir aangaande de kwestie van Palestina, gevolgd door een toespraak van Bakhash over de kwestie van Afghanistan. Vervolgens was er een toespraak door Mohamed Hanafi van het Centraal Media Bureau uit Turkije over de kwestie van Irak. Vervolgens luisterde het publiek naar een toespraak van Oethmaan Ibraahiem Aboe Chaliel van het Media Bureau in Soedan, aangaande de kwestie van het scheiden van Zuid-Soedan. Gevolgd door een toespraak van Nasiem Ghaani van het Centraal Media Bureau uit Pakistan over de politieke crisis in Pakistan (in het Engels), terstond vertaald in het Arabisch. Vervolgens gaf Ahmed al Qasas, voorzitter van het Media Bureau in Libanon, een toespraak over de Libanese kwesties en ontwikkelingen

Waarna de sprekers vervolgens de vragen uit het publiek beantwoordden.

Wij verwelkomen elke vraag over de standpunten van de partij op het onderstaande adres.

Osman Bakhash

Directuer van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

______________________________________________________________________________________________

Deel op social media

De officiƫle meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiƫle woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiƫle websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiƫren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland