Hizb ut Tahrir Nederland

Omroep West, de regionale publieke omroep voor Zuid-Holland Noord zond gisteren een tendentieuze video uit naar aanleiding van een foto van een man die op een voetbalveldje in Den Haag met een Islamitische vlag zwaait. In de uitzending wordt de Arabist Maurits Berger geraadpleegd om deze foto te interpreteren en tekst en uitleg te geven, waarop hij onder andere suggestief zegt “het kan zijn dat ik het fout zie maar ik denk dat het van Hizb ut Tahrir is.”

Het had Omroep West op zijn minst gesierd om ook Hizb ut Tahrir te vragen of deze foto daadwerkelijk afkomstig is van ons of niet, zodat het als regionale publieke omroep haar taak en verantwoordelijkheid had kunnen nakomen door beide kanten te belichten opdat betrouwbaar nieuws gerealiseerd kon worden. Want zij zijn immers het publiek betrouwbaar nieuws verschuldigd. Als zij ons hadden geraadpleegd wat een kleine moeite geweest zou zijn dan waren zij er snel achter gekomen dat het niets van doen heeft met Hizb ut Tahrir. Echter, zij kozen desalniettemin voor suggestief nieuws en betraden hun eigen beleid met de voet. Zo staat er te lezen op hun site “De content wordt op inhoudelijk betrouwbare, aansprekende en kwalitatief hoogstaande wijze verpakt en verspreid via de eigen kanalen.”

Maar misschien wilde Omroep West helemaal geen betrouwbaar nieuws uitzenden zodat het de PVV, die vandaag een oud en inmiddels achterhaalde kwestie naar voren heeft geschoven over de vermeende “Shariawijken” in Den Haag, kracht bij te zetten. Om hiermee de anti-Islamitische sentimenten in deze regio te versterken. Toeval of niet, de Omroep heeft met haar sensatie journalistiek wel haar steentje bijgedragen aan de Islam hetze. Door een knap staaltje manipulatief werk af te leveren door een simpele en onschuldige foto van iemand die met een vlag wappert dermate op te schminken en te framen dat het angst en afkeer wekt bij vele kijkers. Allerlei wilde verhalen rondom een simpele foto kwamen tot uitdrukking: de extremistische moslims zouden een Sharia Staat willen stichten in Nederland; of misschien was deze foto bedoeld om de Nederlanders te provoceren.

Waar hebben we het eigenlijk over? Een vlag! Waarvoor al die angst rondom deze vlag? Is het omdat deze symbool staat voor Islam? Nou, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. De enige vlag waar de mensheid bezorgd over dient te zijn, zijn de Westerse vlaggen die symbool staan voor het Kapitalisme die hoog boven hun ambassades hangen in de derde wereldlanden om hen te koloniseren en hun rijkdommen te stelen; en de Westerse vlaggen die op de militaire kazernes hangen in de landen van de Moslims die zij binnen gevallen zijn en de kinderen en vrouwen afslachten onder het mom van het stichten van vrede en het brengen van democratie.

Ook werd er in de uitzending gezegd dat Hizb ut Tahrir en de “extremisten” bezorgd zijn om de moslims in Syrië. Ja, dat klopt wij zijn uiterst bezorgd over het welzijn en lot van onze moslimbroeders en zusters in Syrië en alle andere landen van de moslims waar zij rechtstreeks militair worden aangevallen door Westerse landen; of worden aangevallen door hun vazallen wiens steun zij genieten en wiens agenda zijn ten uit voer brengen. Ja, wij ondersteunen het verzet aldaar tegen de Westerse vazal Bashar. Hoe hard men ook probeert de Moslims in hokjes te stoppen en onder te categoriseren als “liberaal”, “Gematigd” of “extremistisch” men zal hier niet in slagen. De kwestie Syrië is een kwestie van de gehele Islamitische Natie; zij zijn bezorgd over het welzijn en ondersteunen het verzet! Om in Westers termen te spreken zodat de boodschap goed aankomt: Hierin zijn alle Moslims “extremisten”

Noot

Uitzending van Omroep West “Omstreden moslimvlag roept vooral veel vragen op”

http://www.omroepwest.nl/nieuws/03-09-2013/omstreden-moslimvlag-roept-vooral-veel-vragen-op

Noot

•Hizb ut Tahrir is een politieke partij wiens ideologie Islam is. Hizb ut Tahrir werkt uitsluitend op intellectueel en politiek wijze om de moslims in staat te stellen de Islamitische manier van leven te hervatten. De Partij roept daarom op tot de hervestiging van de Islamitische Staat in de landen van de Moslims; de Islamitische Staat Al Khilafa, zodat Islam weer toegepast kan worden in het dagelijks leven, de staat en de samenleving.

Hizb ut Tahrir werkt in Nederland niet om verandering van de rechtsorde te realiseren, noch streeft Hizb ut Tahrir verandering na in andere westerse landen. Bovendien als Hizb ut Tahrir een verandering van de Nederlandse rechtsorde zou nastreven zou zij dit openlijk en zonder angst of schromen verklaard hebben. Zoals de Partij heeft verklaard in Egypte, Syrië, Pakistan of welk ander willekeurig land van de Moslims. Het is dus geen kwestie van tactiek en geen kwestie van angst. Het is echter een kwestie van doelstelling en doel, iets wat Hizb ut-Tahrir niet in de westerse landen ziet.

Okay Pala

Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland