Hizb ut Tahrir Nederland

Francois Hollande, de president van Fankrijk, zei in een speech op vrijdag 16 Januari 2015, voor de jaarlijkse bijeenkomst van ambassadeurs en diplomaten: “Wij bestrijden geen religie in Frankrijk. Wij bestrijden terrorisme en haat.” Hij benadrukte de toewijding van Frankrijk aan de “vrijheid van meningsuiting en dat men er nooit over zal onderhandelen.” Deze speech van Hollande komt op het moment na de aanslag, waarin twee jonge Moslims wraak namen voor de Profeet van Allah (saw) en de criminelen van het Charlie Hebdo blad straften, welke de Profeet Mohamed (saw) beledigden.

In 2007 hebben twee Moslimgroepen in Frankijk het blad Charlie Hebdo voor de rechter gedaagd voor haar beslissing om de Deense karikaturen (cartoons) van Mohamed (saw) te publiceren. De Franse rechters hebben deze zaak verworpen op basis van dat “de cartoons onder de wetten van vrijheid van meningsuiting vallen en het geen betrekking heeft op een aanval op Islam.” Ook heeft het Rechterlijke Defensie van de Moslims Associatie een rechtszaak aangespannen in 2012 tegen het blad in Parijs wegens “provocatie en aanwakkeren van haat gebaseerd op religieuze affiliaties en vernedering.” Echter, de onrechtvaardige wetten hebben enkel betrekking op de Katholieke religie, drie vormen van de Protestante sekten en Jodendom. De Islam wordt uitgezonderd. Sharp, de directeur van Charlie Hebdo zei daarna: “Wij wisten bij voorhand al dat deze zaak niet zal plaatsvinden, omdat Islam niet in het wet is meegenomen.”

Frankrijk claimt een land te zijn welk vrijheden en democratie belichaamt, terwijl het hetzelfde land is dat vrome en pure vrouwen verbiedt om een hoofddoek te dragen. Het is hetzelfde land dat het beledigen van de Joden verbiedt en criminaliseert, in welke vorm dan ook. En zij criminaliseren eenieder die de Joodse Holocaust in twijfel durft te trekken. En het is hetzelfde land dat een bloederig koloniale realiteit heeft, waar zij zich ook nestelt in haar koloniën vanaf Algerije tot aan Vietnam. Zij hebben een jaar geleden nog een misdaad toegevoegd, welk haar vijandigheid tegenover Islam en Moslims bevestigt, wanneer zij bescherming boden aan de Christelijke milities in Centraal Afrika welk misselijkmakende wandaden pleegden tegen onze Moslimbroeders in de meest afschuwelijkste vormen van moorden: doodslaan, amputatie van ledematen, afscheuren van stukken vlees, verbranden met vuur, verminkingen en het eten van hun lichaamsvlees. Dit alles verbaast ons niet, want Allah (swt) heeft ons geïnformeerd over de vijandigheid van de ongelovigen en hun strijd tegen Islam en de Moslims:

“Nijd laten zij blijken en wat hun innerlijk verbergt is nog erger.”(VBK Soera Ali-Imraan, ayah 118)

En Zijn (swt) uitspraak:

“En zij zullen niet ophouden, u te bevechten, totdat zij u van uw geloof hebben afgebracht, als zij kunnen”(VBK Soera Al Baqara, ayah 217)

Echter reikt de kwestie ook tot een deel van de regenten van de Moslims, waaronder de premier van Tunesië, die deelnamen aan de protestmars voor solidariteit met de criminele cartoonisten. Dit duidt ons erop waarom deze Kruisvaarders zijn aangemoedigd om hun vijandigheid aan de Islam en de Moslims te tonen en hun hardnekkige volhardendheid hieromtrent, toen het blad meer cartoons ging printen voor haar editie op 14/1/2015.  Omdat zij (de leiders) hebben verzekerd dat er geen opstand van de Moslims zal zijn tegen hen, zou er niemand zijn om hen ter verantwoording te roepen of hen afschrikken inzake hun overtreding, wegens hun steun aan het koefr kamp aangaande het beledigen van de beste der Profeten.

Oh Oemma van Islam; de reeks van calamiteiten uitgevoerd door de koloniale machten en hun agenten onder de regenten van de moslims zijn nu duidelijk gemaakt aan jullie. Zij zullen enkel worden gestopt door de aanwezigheid van de rechtgeleide Khilafah Staat, welk de Moslims zal verenigen onder banner van één imaam die hun belangen zal behartigen, regeren over hen met de Wetten van Allah en de grote massa Moedjahidien leiden om de hebzuchtige vijanden te verjagen van het in slavernij houden van onze Oemmah en haar heiligheden te schenden. Tegenover de gezichten staan van deze ongelovige leiders wordt niet uitgevoerd door een individuele operatie hier en daar. Vooral wanneer de Moslimleiders elk Moslim die zijn Dien beschermd, werkend om het Woord van Allah (swt) het hoogst te maken, traceert op bevel van zijn meesters in de westerse hoofdsteden. Echter, de werkelijke confrontatie, welk bescherming van onze heiligheden en het verjagen van de agressors garandeert, blijft het vestigen van de tweede rechtgeleide Khilafah op basis van de Profetische methode. De Profeet (saw) zei:

“De imam is een schild vanwaar achter men vecht en wordt beschermd.”

“Voorzeker, Allah verandert de toestand van een volk niet voordat zij hetgeen in hun hart is veranderen”(VBK Soera Ar Ra’d, ayah 11)

Osman Bakhach

Directeur van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland