Hizb ut Tahrir Nederland

Hizb ut Tahrir veroordeelt ten strengste de arrestatie van een lid van de partij, professor Dr. Syed Golam Mawla; en eist zijn directe en onvoorwaardelijke vrijlating. Deze arrestatie stelt duidelijk het ernstig gevaar van de Amerikaanse militaire oefeningen in het land bloot. Hizb ut Tahrir roept het moslim leger van Bangladesh op, om onmiddellijk af te zeggen van de gezamenlijke militaire oefening ‘Tiger Shark-3’ en alle vormen van samenwerking met de militairen van de VS en de imperialisten te annuleren. De regering van Sjeik Hasina ,de agenten van kruisvaarder Amerika en de bedrieglijke staat India, hebben zich binnen twee dagen na de protestdemonstratie van Hizb ut Tahrir tegen de militaire oefening van de VS in Chitagong, ‘Tiger Shark-3’, gehaast om Dr. Golam Mawla te arresteren. In april van dit jaar arresteerde de overheid de officiële woordvoerder van de partij, Mohioeddin Ahmed en de afgevaardigde woordvoerder, Kazi Moersjedoel Haque, nadat de partij tegen de militaire oefening van de VS, ‘Tiger Shark-2’hadden geprotesteerd. Bovendien werd de partij in oktober 2009 verboden nadat zij tegen ‘Tiger Shark-1’ protesteerden. Dit illustreert dat Amerika kwade intenties heeft achter haar toenemende militaire aanwezigheid in Bangladesh, en zij hun agent, Sjeik Hasina, en het regerende regime in het land gebruikt om elk geluid van protest van de mensen te onderdrukken.

De oplossing en vastberadenheid van Hizb ut Tahrir zullen niet verzwakken als resultaat van de tirannieke acties van de imperialisten en hun agenten. In tegenstelling tot de intellectueel achterwaartse lokale partijen in Bangladesh, is Hizb ut Tahrir een wereldwijde ideologische partij; en de structuur en de organisatie van de partij worden niet beïnvloedt door deze arrestaties. De partij zal zijn strijd tegen de imperialisten en hun agenten voortzetten; en zal werken voor de wederoprichting van de Khilafah Staat. In deze maand van Radjab die het 89ste jaar van de vernietiging van Khilafah tekent, waarna de benarde toestand en het lijden van de moslim oemma startte, roept Hizb ut Tahrir de Moslims op om zich te haastten voor het werken voor de Khilafah Staat, het zwaard en het schild van de Oemma.

Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Wilayah Bangladesh

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland