Hizb ut Tahrir Nederland

Hizb ut Tahrir Libië feliciteert de Moslims in het algemeen, en de mensen van Libië in het bijzonder, met de val van het regime van de tiran Gaddafi naar een verafgelegen plaats.

كَمْ تَرَكُوا مِن جَنَّاتٍ وَعُيُونٍ وَزُرُوعٍ وَمَقَامٍ كَرِيمٍ وَنَعْمَةٍ كَانُوا فِيهَا فَاكِهِينَ كَذَلِكَ وَأَوْرَثْنَاهَا قَوْمًا آخَرِينَ فَمَا بَكَتْ عَلَيْهِمُ السَّمَاء وَالْأَرْضُ وَمَا كَانُوا مُنظَرِينَ

“Hoeveel tuinen en bronnen lieten zij achter! En de korenvelden en de schone plaatsen! En de aangename dingen, waarvan zij genoten! Zo was het, maar Wij deden ze een ander volk erven. De hemel en de aarde weenden niet om hen noch werd hun uitstel gegeven.”[VBK: soera Ad-Dukhan, vers 25-29]

En Hizb ut Tahrir Libië herinnert men, terwijl het zijn felicitatie overbrengt, aan het grote konvooi van shoehada (martelaren): startend van de 13 shoehada van de Hizb meer dan 30 jaar geleden, en continuerend tot aan de shoehada van de Libiërs tijdens dit jaar.

Voorzeker, het zuivere bloed (van de martelaren), vergoten door de tiran en zijn vrienden, uiten het lof voor Allah voor de beloning die verleend is, en de overwinning is bereikt door degene waarvan het bloed vergoten was.

Voorzeker, Hizb ut Tahrir Libië, terwijl het de felicitatie overbrengt, is tezelfdertijd vastberaden om de Islamitisch wetgeving als de opvolger voor de tirannieke wetgeving te maken, en niet de kunstmatige systemen waarvoor Amerika, Europa en hun agenten werken als plaatsvervanger voor de tiran. De Hizb zal alle mogelijke inspanningen op die weg inzetten, op Allah vertrouwen, en naar de hulp van alle oprechte inwoners van het geliefde Libië streven.

وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ

“En Allah zal ongetwijfeld degene ondersteunen die Hem helpt – Allah is inderdaad Sterk, Almachtig.” [VBK: soera Al-Hajj vers 40]

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland