Hizb ut Tahrir Nederland

Op 12 juni deed de media verslag van het nieuwe Noorse voorstel, om de wetten inzake gezichtsbedekkende kleding op “onderwijsinstellingen, van de kleuterschool tot universiteiten” te hervormen. Hierbij geldt dat “alle soorten kleding, die het gezicht geheel of gedeeltelijk bedekken” worden verboden, met uitzondering van kleding, welke wordt gebruikt als bescherming tegen koude weersomstandigheden. De waarnemende minister van Immigratie en Integratie, Per Sandberg, verklaarde dat de niqab waarden vertegenwoordigt die tegen de Noorse samenleving indruisen en bijdraagt ​​aan vrouwenonderdrukking.

De nieuwe plannen worden geleid door de rechtse politici. Dit heeft geleid tot protesten van universiteitsstudenten en leiders. Zij stellen dat dergelijke beleidsmaatregelen een negatieve invloed zullen hebben op vrouwen (specifiek etnische minderheden) en dat het hun gelijke rechten op onderwijs zal schenden. Door deze wetten volgt Noorwegen alleen maar haar Europese tegenhangers, om het touw rond de hals van de moslims in Europa vast te trekken, in een vergeefse poging om islamitische concepten te verstikken. Hierbij wordt angst bij de moslimvrouwen gecreëerd en zij worden gedwongen om hun islamitische overtuigingen te verlaten.

Het is evident dat de islamitische identiteit van de moslimvrouwen in Noorwegen, het directe doel is van deze repressieve en draconische maatregelen. Zij trachten hen te dwingen tot het omarmen van de gebrekkige seculiere liberale waarden, die hen van hun religieuze rechten heeft beroofd. Hoe ironisch is het dat deze extremistische secularisten de islam beschuldigen van vrouwenonderdrukking, terwijl zij in één adem dicteren over de opvattingen die moslimvrouwen zouden moeten aannemen en ontkennen dat zij het recht hebben om een ​​opleiding na te streven,als zij religieuze overtuigingen van hun eigen religie accepteren.

Als de vrouwenrechten van de moslims echt een aanleiding tot bezorgdheid zouden zijn, hoe kan het dan zijn dat zij door het vormen van een doelwit voor discriminatie, haatmisdrijven en het beperken in hun sociale mobiliteit en onderwijs, hen meer mogelijkheden en betrokkenheid in de maatschappij worden ontnomen? Bovendien maken deze voorstellen duidelijk, dat dit niets anders dan cynische pogingen van opportunistische politici zijn, om enkele goedkope racistische stemmen te winnen. Slechts 100 vrouwen van de 148.000 moslims dragen de niqab. Het is een weerspiegeling van het morele vacuüm van de seculiere politiek, die niet schroomt om islamofobie als middel in te zetten, om stemmen te winnen.

De wetten die de islamitische kledij verbieden (die wijdverspreid zijn in de westerse staten) zijn inderdaad een grote beproeving voor onze moslimzusters. Wij verzoeken onze dierbare zusters in Noorwegen en in alle landen waar hun islamitische identiteit wordt aangevallen, ferm en standvastig te blijven in hun gehoorzaamheid tegenover Allah (swt). Zij dienen niet te vrezen voor wetten die hen proberen af te houden van hun islamitische geloof. We moeten niet vergeten dat de Profeet (saw) en zijn vrome metgezellen op dezelfde manier werden getest, maar zij standvastig waren op hun Dien en oprecht in hun geloof. We zouden ook kennis moeten opdoen, met betrekking tot belangrijke adviezen in de Koran, waarin Allah (swt) ons vermaant om nooit toe te geven aan onderdrukkingen om de Haqq te verlaten. Hij (swt) heeft Zijn genade, zegeningen, vergiffenis en steun beloofd aan degenen die standvastig blijven in hun Dien, gedurende moeilijke tijden. Allah (swt) zegt:

وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ * الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ * أُولَـئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَـئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ

“En Wij zullen u een weinig beproeven door vrees, honger, verlies van bezittingen, levens en vruchten; maar verkondig blijde tijdingen aan de geduldigen. Zij die, wanneer een rampspoed hen achterhaalt, zeggen: “Voorzeker, wij zijn van Allah en tot Hem zullen wij wederkeren”. Dezen zijn het, op wie de zegeningen en de barmhartigheid van hun Heer rusten en dezen zijn het, die de rechte weg volgen.” (VBK Soera al-Baqara, vers 155-157)

Vrouwenafdeling binnen het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland