Hizb ut Tahrir Nederland

Er zijn onlangs een flink aantal brochures, posters en flyers gedistributeerd in Kaboel en andere provincies, met als titel “de activiteiten van Hizb ut-Tahrir zijn tegen de fundamenten van Islam”, geschreven in zowel Dari als Pashto. De inhoud van het materiaal bevat niets anders dan duidelijke leugens, aantijgingen en het betreft een campagne om Hizb ut-Tahrir te denigreren. Elke gezonde Moslim met een beetje bewustzijn over Hizb ut-Tahrir en haar activiteiten, zal nooit zulke goedkope aantijgingen associëren met een Islamitische beweging en zal het pertinent verwerpen. Het geeft aan dat deze stukken zijn geschreven door ongeletterde schrijvers in opdracht van de veiligheidsdiensten, gebruikmakend van een aantal marionetten in een aantal zogenaamde ‘Islamitische organisaties’, om Hizb ut-Tahrir te beledigen en om chaos te creeëren omtrent onze activiteiten onder de Oemma.

Het mediabureau van Hizb ut-Tahrir Wilaajah Afghanistan verwerpt hetgeen is geschreven in deze geprinte materialen met sterke bewoordingen en beschouwt het als een onbeduidende poging  van de marionetten veiligheidsdiensten van Afghanistan, welk worden gesteund en gesubsidieerd door de vijanden van de Moslims en Islam onder de mom van ‘Oorlog tegen Terreur’.

Dit gebeurt allemaal op het moment dat er op dagelijkse basis een toenemende groei is voor de oproep van de Khilafah, het belang van de Khaliafah en haar werk voor het hervestigen, welke aan het groeien is binnen elke leeftijdscategorie in Afghanistan. Het is vanwege een overweldigende steun voor het idee van de Khilafah en Hizb ut-Tahrir, waardoor de veiligheidsdiensten zijn begonnen om wanhopige acties te ondernemen om de oproep tot Islam als een manier van leven te belasteren. Echter, de campagne heeft volledig gefaald en averechts gewerkt, want de mensen hebben de  inhoud verworpen welk zijn geschreven in de brochures, posters, flyers etc, aangezien zij Hizb ut-Tahrir en haar oproep kennen.

Een fundamentele vraag welk dient te worden gesteld: Dient het ondertekenen van een veiligheidspact met Amerika, het toestaan van Amerikaanse drones welke onschuldige Moslims vermoorden, het doden van onschuldige mensen in Paktia door Amerika en NAVO strijdkrachten, het beledigen van Islam door het Afghanistan Express Newspaper, de beschamende statement van Rola Ghani over het hidjaab-verbod in Frankrijk als een wandaad te worden bestempeld welk de veiligheidsdiensten dienen te pareren? Of zijn het de activiteiten van Hizb ut-Tahrir, die de Islamitische manier van leven wil hervatten middels het hervestigen van een Khilafah staat middels een intellectuele en politieke strijd?


(
وَلَايَحِيقُالْمَكْرُالسَّيِّئُإِلَّابِأَهْلِهِ)
Maar het slechte komplot is een val voor hen alleen die het maken.”

[Soerah Fatir: 43]

Media Bureau Hizb ut Tahrir Wilaajah Afghanistan

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland