Hizb ut Tahrir Nederland

Delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland brengt bezoek aan Pakistaanse ambassade

Vandaag heeft een delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland, een bezoek gebracht aan de Pakistaanse ambassade in Den Haag. Het bezoek volgde na de ontvoering van Romana Hussain en Dr. Roshan. De Pakistaanse overheid maakt zich keer op keer schuldig aan het vervolgen van de leden van Hizb ut Tahrir, wiens enige ‘misdaad’ de oproep tot Islam is. Zelfs moslimvrouwen worden niet gespaard. Op 30 juli 2018 werd Romana Hussain, een moeder van vier kinderen en een gerenommeerde islamdocente (heeft een masteropleiding islamitische wetenschappen afgerond) in de vroege ochtend ontvoerd door de Pakistaanse veiligheidsdiensten. Op 13 augustus 2018 werd Dr. Roshan eveneens ontvoerd. Samen met haar echtgenoot werd ze meegenomen. Dr. Roshan staat in Karachi bekend om haar islamitische toespraken en ze is arts van beroep.

Tijdens het bezoek is er gesproken met de PA (Persoonlijke Assistent) van de ambassadeur. De delegatie heeft een officiële verklaring afgegeven en de onmiddellijke vrijlating van Romana Hussain en Dr. Roshan geëist. Bovendien is er gesproken over de schandelijke daden van het Pakistaanse regime, dat zelfs niet schroomt om moslimvrouwen te ontvoeren. Hetzelfde regime blijft de bevelen van Amerika opvolgen en Amerikaanse misdadigers (zoals Raymond Davis) worden met open armen ontvangen, terwijl vreedzame activisten van Hizb ut Tahrir worden vervolgd. Ondanks de massale vervolging van de leden van Hizb ut Tahrir, zal dit ons werk nooit en te nimmer stoppen. We zullen het werk voor de hervatting van de islamitische manier van leven in sja Allah blijven voortzetten.

We vragen Allah om Dr. Roshan en Romana Hussain te beschermen en alle moslimgevangenen te bevrijden.

#FreeRomanaAndRoshan

Okay Pala

Mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland