Hizb ut Tahrir Nederland

De afschrikwekkende beelden van vrouwen en kinderen, die op de grond gewikkeld in lijkdoeken liggen, de videoboodschappen van gevangen moeders die de wereld vertellen dat wij hebben gefaald en dat zij enkel vertrouwen hebben in Allah (swt), deden mij denken aan de moedige kapster van de dochter van de farao, op het moment dat zij te maken kreeg met de moeilijkste beproeving waar een moeder doorheen kan gaan.

Het is belangrijk om te begrijpen wat ware moed is en op welke manier de moslims in Ghouta een voorbeeld hiervan zijn.

Het is overgeleverd dat Ibn Abbas (r.a.) zei, dat de boodschapper van Allah (saw) heeft gezegd: Gedurende de nacht waarop ik werd meegenomen op de Nachtreis, kwam er een heerlijke geur tot mij. Ik zei: O Djibriel, wat is deze heerlijke geur? Hij zei: Dit is de geur van de kapper van de dochter van de farao en haar kinderen. Ik zei: Wat is hun verhaal? Hij zei: Terwijl zij op een dag het haar van de dochter van de farao kamde, viel de ijzeren kam uit haar hand en zei zij, Bismillah (in de naam van Allah). De dochter van de farao zei: Je bedoelt in de naam van mijn vader? Zij zei: Nee. Mijn Heer en de Heer van jouw vader is Allah. Zij zei: Zal ik hem dat vertellen. Zij zei: Ja.

Dus zij vertelde hem dit en hij riep haar en zei: O die en die, heb jij een andere Heer buiten mij? Zij zei: Ja, mijn Heer is Allah. Hij droeg op om een ketel gemaakt van koper te verhitten, en beval dat zij en haar kinderen hierin moesten worden gegooid. Zij zei: Ik heb een verzoek aan u. Hij zei: Wat is jouw verzoek? Zij zei: Ik zou graag willen dat mijn botten en die van mijn kinderen worden samengebonden in een kleed en worden verbrand. Hij zei: Dit zal voor jou worden gedaan.

Hij beval dat haar kinderen voor haar eigen ogen, één voor één erin werden gegooid, totdat zij bij het laatste kind kwam dat nog steeds borstvoeding kreeg. Het leek alsof zij vanwege hem aarzelde, maar hij zei: O moeder, ga door, daar de bestraffing in deze wereld makkelijker te verdragen is dan de bestraffing in het hiernamaals. En dus ging zij door.

Onze zusters in Ghouta, maar ook in Jemen, Myanmar en vele andere plaatsen, zijn zoals de kapper van de Farao, een voorbeeld voor ons allemaal, wat het betekent om standvastig te zijn op al haqq (de waarheid), door hun vertrouwen volledig in Allah (swt) te stellen, zoals wij in hun boodschap horen, die zij naar de Oemma sturen.

Het zijn de woorden van het kind, die voor kippenvel over de ruggen van de leiders van deze Oemma zouden moeten zorgen. Het zijn deze woorden die ons allemaal zouden moeten laten beven, door een getuige te zijn van deze enorme gruwelijkheden!

Huiver O leiders van de moslimwereld,zelfs wanneer jullie het gehuil van de kinderen horen, het bittere verdriet van de ouders die hun kind hebben verloren, de wanhopige noodkreten van duizenden onschuldige moslims, waarover jullie hebben besloten om stil te zwijgen of loze woorden over te spreken. Zijn jullie de woorden van jullie Heer vergeten, toen hij zei:

إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَىٰ إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ ۚ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

“Allah verbiedt jullie louter om vrienden te nemen van degenen die jou in de Deen hebben bevochten en uit jullie huizen hebben verdreven en jullie verdrijving hebben gesteund. En degenen die hen als vrienden nemen zijn de overtreders.”

Uit jullie houding blijkt duidelijk dat jullie niet de beschermelingen van onze moslimbroeders- en zusters zijn. Jullie zijn de beschermers van de vijand.

Huiver O Oelema (geleerden) van deze Oemma,de problemen waarmee de Oemma wereldwijd te maken heeft, kunnen niet meer worden genegeerd. Het zijn essentiële zaken die moeten worden besproken en het is jullie verantwoordelijkheid, O Oelema van deze Oemma om dat te doen!! Jullie zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van de islamitische boodschap, aangezien jullie de erfgenamen zijn van de profeten, zoals staat vermeld in de volgende hadith:

إن العلماء ورثة الأنبياء

De Profeet (saw) heeft gezegd:

“De geleerden zijn de erfgenamen van de profeten”

Wij, de moslim Oemma kijken naar jullie O geleerden, voor antwoorden en leiding voor onze situatie. Jullie hebben de verantwoordelijkheid om ons het juiste pad te laten zien en ons te leiden binnen het werken aan het verwijderen van deze Moenkar, die ons omringt.

Huiver O moslimlegers,daar de plicht om te vechten en jullie moslimbroeders- en zusters te beschermen, niet enkel ligt op de moslims in Syrië en de omringende gebieden. Deze rust op de legers van de gehele moslimwereld. Besef dat jullie niet enkel bezitten over miljoenen soldaten en wapens, maar dat jullie het krachtigste wapen bezitten van allemaal, de hulp van Allah (swt). Allah (swt) zegt,

الآنَ خَفَّفَ اللَّهُ عَنكُمْ وَعَلِمَ أَنَّ فِيكُمْ ضَعْفًا فَإِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ صَابِرَةٌ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ وَإِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ أَلْفٌ يَغْلِبُوا أَلْفَيْنِ بِإِذْنِ اللَّهِ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ

“Maar nu heeft Allah uw last verlicht, want Hij weet dat er zwakheid in u is. Als er daarom honderd uwer zijn die standvastig zijn, zullen zij tweehonderd overweldigen en als er duizend uwer zijn zullen zij door het gebod van Allah twee duizend overwinnen. En Allah is met degenen die standvastig zijn.” [VBK Soera Al-Anfal 8, vers 66]

Moslim Oemma;Laten wij stilstaan bij de verantwoordelijkheid die Allah ons als Oemma gaf:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ

“Gij (Moslims) zijt het beste volk dat voor de mensheid (ter lering) is verwekt; gij gebiedt wat goed is, verbiedt wat kwaad is en gelooft in Allah…” [VBK Soera Ali-Imran, vers 110]

Wij zijn getuige van de vele gruwelijkheden binnen de Oemma. Wij zijn getuige van de misleiding van onze leiders. Wij zijn getuige van de enorme hoeveelheid problemen, waarmee de Oemma te maken heeft. Daarom is het onze verantwoordelijkheid om onze tijd, geld en energie te investeren, om samen te komen en deze vitale zaken betreffende onze Oemma te bespreken en te bediscussiëren, zodat wij in staat zijn om te begrijpen welk pad zal leiden tot de mogelijkheid om de Moenkar te verwijderen.

Geschreven voor het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Yasmin Malik

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland