Hizb ut Tahrir Nederland

Op 21 januari 2016 bracht de BBC verslag uit aangaande de regering in Tajikistan, wiens repressie alleen maar intensiveert. Eerst was er in 2015 het verbod op ‘niet Tajikse’ kleding, met als gevolg dat de Hidjaab hardhandig bij vrouwen werd verwijderd. Daarnaast werd bij mannen de baard afgeschoren. Tot op heden hebben de veiligheidsdiensten bij 1700 vrouwen de Hidjaab verwijderd en zijn er bij 13.000 Moslimmannen baarden afgeschoren, die als ‘te lang’ werden beschouwd. Deze paranoia van het regime, als gevolg van de groeiende steun voor Islamitische gebruiken en politiek heeft er ook toe geleid dat 162 Islamitische winkels hun deuren hebben moeten sluiten en op 13 januari 2016 hebben beleidsmakers een verbod uitgevaardigd op het geven van Arabische namen aan Tajikse kinderen.

Het excuus van president Emomali Rahmon voor deze onderdrukkende en draconische maatregelen jegens de gemiddelde Moslimburger, zou zijn bezorgdheid over de opkomst van extremisme zijn en de groei van het aantal rekrutanten voor terroristische organisaties als ISIS. Wat flagrant is voor de Moslims in Tajikistan, is dat de werkelijke terreurdreiging afkomstig is van de overheid zelf en haar gewelddadige repressie ten opzichte van iedere uiting die duidt op Islamitische getrouwheid.

President Rahmon handhaaft zijn autoriteit, door gebruik te maken van de meest gruwelijke manieren van spionage, marteling en bruut geweld. Daarbij is hij zich bewust van het feit dat de mensen geen respect noch loyaliteit jegens zijn corrupte en machtsbeluste regime tonen. Zoals een ware marionet betaamt is hij enkel in staat om de eeuwenoude methoden van andere leiders in zijn positie na te bootsen. En dat is om zijn persoonlijkheidscultus te handhaven, door angst en onveiligheid als middelen in te zetten.

Dergelijke tactieken, die gekenmerkt worden door het doelbewust vernederen van Moslims, zal in geen geval de vastberadenheid van toegewijde Moslimvrouwen (om enkel en alleen Allah te aanbidden en niet toe te geven aan de creatie en de oppressieve begeerten van dit lafhartige regime) tenietdoen. Zij zullen geen afstand doen van hun Islamitische kledij of andere Islamitische verplichtingen.  Deze wanhopige methoden van de elite in welk land dan ook, is slechts een bevestiging van de superioriteit van de Islamitische menselijke waarden, die sinds de tijd van de Profeet (saw) vreedzaam waren en bovendien de mensen leidden van de onderdrukking van religies naar het licht van Islam.  Het feit dat de Moslims in Tajikistan, Islam gedurende de 7e eeuw hebben omarmd en genadeloze vervolgingen onder verschillende Russische dictators hebben doorstaan, is een bewijs van de kracht van iemaan ten opzichte van koefr. De Moslims in Tajikistan hebben inderdaad een onwrikbare overtuiging en vastberadenheid om enkel en alleen Allah (swt) te dienen en iedere wereldse beproeving te doorstaan, vasthoudend aan de Koran en Soenna, ongeacht de consequenties en obstakels.

De vrouwelijke sectie van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir zegt tegen onze mensen in Tajikistan, die gedwongen worden om zich te kleden naargelang nationalistische standaarden en om zich te conformeren aan koefr wetten, dat met het verlof van Allah zij spoedig door Hizb ut Tahrir zullen worden bevrijd uit de ketenen van hun onderdrukkende regime. De partij werkt onder het leiderschap van de gerespecteerde geleerde Sjeich Ata Bin Khalil Abul-Rashta om de Khilafah volgens de methode van het Profeetschap te vestigen. De terugkeer van deze magnifieke staat zal hen in staat stellen om hun Islamitische kledij te dragen en al hun Islamitische gebruiken en verplichtingen in waardigheid en onder volledige bescherming van de wet te kunnen praktiseren.

Tot aan de tijd dat Allah (swt) ons deze geweldige overwinning schenkt, smeken we Allah (swt) om de harten van onze gewaardeerde en moedige broeders en zusters in Tajikistan te versterken, opdat zij standvastig zullen blijven op hun Dien en niet tot wankelen worden gebracht door wanhopige tactieken van dit brute regime die hen van hun Dien willen afhouden. De Almachtige heeft gezegd:

يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُواْ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الآخِرَةِ وَيُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمِينَ وَيَفْعَلُ اللَّهُ مَا يَشَاء

‘’Allah sterkt hen die geloven met de vaststaande uitspraak in het tegenwoordige leven en in het hiernamaals en Allah brengt de onrechtplegers tot dwaling; Allah doet wat Hij wil.”(VBK, Soera Ibrahim, vers 27)

Vrouwelijke afdeling van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland