De vrouwenafdeling binnen het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir, heeft een campagne gelanceerd om internationale aandacht te krijgen voor het hartverscheurende lot van miljoenen kinderen in Jemen, die vanwege een aanhoudende brute oorlog in hun land een verschrikkelijke humanitaire crisis ondergaan. Al meer dan 2 jaar zijn de onschuldige kinderen in Jemen de voornaamste slachtoffers van een oorlog, die een volledig verwoestend effect heeft gehad op het leven van haar bevolking. In zoā€™n mate dat deze humanitaire catastrofe door hulporganisaties ā€œeen kindercrisis” wordt genoemd, vanwege de overweldigende impact dat het conflict op de jeugd heeft.

Volgens de VN heeft 80% van de kinderen op dit moment dringend humanitaire hulp nodig. De verwoestende lucht en- zeeblokkades, geleid door Saoedische coalities, vanuit de Arabische staten en de gevechten tussen de strijdende partijen in de belangrijkste haven van Jemen, bij Aden en Hoedaydah, hebben voor een hongersnood gezorgd. Deze heeft invloed op 17 miljoen mensen. 2.2 miljoen kinderen lijden op dit moment aan acute ondervoeding. De oorlog heeft ook gezorgd voor het ineenstorten van de gezondheidszorg in Jemen, water en sanitaire systemen, waarbij 7 miljoen kinderen zonder adequate medische zorg worden achtergelaten. Daarnaast hebben 8 miljoen mensen geen toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen.

Het heeft ook geleid tot een dodelijke cholera-epidemie, waarvoor de jongsten het gevoeligst zijn. Van de 425.000 gevallen van cholera in Jemen, bestaat ongeveer de helft uitĀ kinderen. En van de 2000 die door deze voorkoombare ziekte zijn gestorven, is een kwart kinderen. Volgens de stichting Save the Children, wordt iedere 35 seconden, een kind in Jemen met cholera besmet. Volgens UNICEF, sterft er in Jemen iedere 10 minuten een kind onder de 5 jaar, door vermijdbare oorzaken. Op 26 juli hebben de Wereldgezondheidsorganisatie, het VN-kinderfonds en het Wereldvoedselprogramma, een gezamenlijke verklaring uitgebracht waarin de situatie in Jemen als ā€œ’s werelds grootste cholera-uitbraak middenin ’s werelds grootste humanitaire crisisā€ wordt beschreven. Dit alles naast de 4500 kinderen die door de gevechten direct zijn gedood of gewond zijn geraakt. Ondanks al deze ellendeĀ is het einde van deze brute oorlog nog niet in zicht.

Deze campagne zal verder openbaren waarom deze oorlog geen sektarisch-gedreven conflict is, noch een strijd tegen terrorisme, noch enkel een militaire strijd tussen regionale machten, omwille van egoĆÆstische en nationalistische politieke doeleinden. Het is eerder een koloniaal gedreven oorlog tussen Groot-BrittanniĆ« en de VS, die niet alleen profiteren van het bloedvergieten, maar ook de oorlog middels hun verschillende agenten in de regio stimuleren, om meer invloed te krijgen in dit zeer strategisch gelegen land.

Het zuivere bloed van de kinderen in Jemen is derhalve opgeofferd, om de egoĆÆstische belangen en doeleinden van hun meesters in Groot-BrittanniĆ« en de VS te voeden. En om de moreel failliete wapenindustrie, die de slachting, hongersnood en het kolossale lijden van Jemenitische kinderen, als een aanvaardbare bijzaak ziet voor financieel en- politiek gewin. Deze winst verklaart tevens waarom de kapitalistische westerse overheden en de rest van de internationale gemeenschap, geen politieke wil hebben om deze verwoestende oorlog te beĆ«indigen en waarom de algemene media-aandacht betreffende dit conflict minimaal is. Om deze reden is dit eenĀ ‘vergeten oorlog’ geworden!

De campagne zal eisen dat er een einde komt aan deze oorlog, waarbij een Moslim zijn Moslimbroeder doodt. Iets wat Islam zwaar veroordeelt. En het zal een boodschap uitbrengen aan de Moslims, hun geleerden (‘oelamaa)Ā en legers, inzakeĀ de noodzaak voorĀ de hervestiging van de Khilafah (het Kalifaat) volgens de methode van onze Profeet (saw). Het is enkel deze staat, die de koloniale inmenging in onze landen kan beĆ«indigen en sektarisme als instrument voor politieke doeleinden zal stoppen. Bovendien zal zij de kunstmatige grenzen verwijderen, die voor een verdeling van onze Oemma hebben gezorgd en zij zal iedere andere kloof dichten, die is veroorzaakt door decennialange nationalistische, seculiere overheersing enĀ Ā zich in de harten van de gelovigen bevindt.

Ten slotte zal de campagne de welvarende, veilige en stabiele geschiedenis presenteren, die Jemen onder de islamitische heerschappij van de Khilafah heeft ervaren en op welke manier deze glorieuze staat de huidige en langdurige problemen aangaande de kinderen in Jemen en hun families zal oplossen. Wij roepen eenieder op om deze belangrijke campagne te ondersteunen. De campagne kan worden gevolgd viawww.facebook.com/WomenandShariah.

Dr. Nazreen Nawaz

Directrice van de Vrouwenafdeling binnen het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiƫle meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiƫle woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiƫle websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiƫren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland