Hizb ut Tahrir Nederland

JA21 Tweede Kamer fractieleider’s oproep tot verbod van Hizb ut Tahrir is een hypocriete vertoning!

De Tweede Kamer Fractieleider JA21 Josef Eerdmans heeft afgelopen donderdagavond in het antisemitismedebat een aantal punten aangekaart met betrekking tot de toenemende antisemitische sentimenten in Nederland. Hij gebruikte hiervoor het onlangs gepubliceerde rapport genaamd Monitor Antisemitische Incidenten 2023.

Eerdmans heeft een aantal uitlatingen gedaan over Moslims en specifiek over Hizb ut Tahrir. Hij noemde de toenemende antisemitische sfeer het gevolg van de gebeurtenis na 7 oktober in Gaza en de oorzaak daarvan komt door immigratie van Moslims volgens Eerdmans. Eerdmans probeert zichzelf nog enigszins in te dekken door aan te geven dat kritiek op ‘Israël’ niet hetzelfde is als antisemitisme en tegelijkertijd stelde hij dat de Pro-Palestijnse demonstraties een ergernis is van hem en vele Nederlands.

Allereerst is de ironie in de woorden van Eerdmans verwonderlijk te noemen wanneer hij spreekt over hoe antisemitisme een geïmporteerd probleem is uit de Moslimlanden. Eerdmans is blijkbaar zijn eigen Nederlandse geschiedenis vergeten waarbij het Nazisme dood en verderf zaaide regelrecht vanaf eigen Europese bodem. Daarnaast faalt Eerdmans zelfs om de schijn vol te houden dat kritiek op de Zionistische bezettingsstaat is toegestaan. Want aan de ene kant meent hij dat kritiek op ‘Israël’ niet antisemitisch is maar aan de andere kant wil hij zo gauw mogelijk alle ‘Pro-Palestijnse demonstraties’ verbieden omdat ze zogenaamd haatdragend zijn.

Eerdmans ziet graag een verbod op de politieke partij Hizb ut Tahrir met als reden dat de partij al in Duitsland is verboden en omdat Hizb ut Tahrir momenteel in zijn woorden ‘Hamas sympathieën’ verkondigt in de publieke sfeer.

Hizb ut Tahrir is een Islamitische politieke partij die wereldwijd werkt aan de terugkeer van de Islamitische manier van leven in de Moslimlanden middels de Khilafah op de Profetische methode. Hizb ut Tahrir heeft na de genocide van de Zionistische bezettingsstaat in Gaza meerdere keren demonstraties gehouden om de boodschap luid en duidelijk te verkondigen aan de Moslimlegers in de Moslimlanden om de militaire agressie van de Zionistische staat te beantwoorden met het gelijke.

Niemand kan ontkennen dat de genocide in Gaza momenteel een eenzijdige strijd is gevoerd door de Zionistische staat met hulp van de Verenigde Staten. Het oproepen om de militaire agressie te stoppen met de steun van de Moslimlegers heeft niets te maken met het Jodendom of het Christendom of met Joden of Christenen in het algemeen. Het heeft te maken met het breken van de tirannieke heerschappij dat momenteel heerst in de Islamitische wereld en de bevrijding van Islamitische grondgebied van de bezetters.

Mediabureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland