Hizb ut Tahrir Nederland

Persbericht

Vandaag, 24 januari 2011, heeft Hizb ut Tahrir- Europa een demonstratie georganiseerd tegen het bezoek van Karimov, de president van Oezbekistan, voor de Oezbeekse ambassade te Brussel. Honderden mensen zijn komen opdagen om hun steun te betuigen voor Hizb ut Tahrir en om Karimov te confronteren voor zijn misdadigheden tegen Islam, de Moslims en de mensheid in Oezbekistan.

De sprekers benadrukten het publiek over de verschillende misdaden van Karimov en zijn regime, waaronder de massamoord op 13 mei 2005. Karimov zond toentertijd veiligheidstroepen met het bevel om ongewapende demonstranten in Andijan aan te vallen. Hierbij werden duizenden mensen inclusief vele leden van Hizb ut Tahrir vermoord.

De Andijan slachting is onderdeel van een lange reeks aan oppressies, geweld en vervolging die kenmerkend zijn voor Karimovs regime. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld ernstige martelingen van onpartijdige Moslims en leden van Hizb ut Tahrir’s gedetineerden. De ernstige mutilaties waar sommigen aan hebben geleden resulteerde in de dood van vele onschuldige mensen. Het stilzwijgen van westerse overheden tegen deze misdaden is oorverdovend.

Bovendien benadrukte een van de sprekers hoe de Europese Unie (EU) en NAVO hun ware gezichten onthulden door het uitnodigen van deze tiran naar Europa. Westerse overheden geven niets om het lot van de Moslims van Oezbekistan of elders in de wereld. De westerse overheden steunen echter ongekozen dictatoren om zo energiecontracten en andere profijtvolle belangen te kunnen waarborgen. Regimes zoals die van Karimov in Oezbekistan hebben vrije hand gekregen om Islam en de Moslims aan te vallen terwijl de ‘Internationale gemeenschap’ de kop in het zand steekt.

Hizb ut Tahrir- Europa verwerpt ten strengste de gevangenhouding van duizenden leden van Hizb ut Tahrir en andere Moslims en de Hizb eist hun onmiddellijke vrijlating van hun allen. Onze boodschap aan Karimov en zijn regime is dat wij Allah (swt) hebben beloofd dat wij nooit onze hoofden zullen buigen voor een tiran en wij zullen de waarheid blijven verkondigen met geduld en standvastigheid en wij zullen onvermoeid doorwerken om de Khilafah Ar Rasjida te hervestigen op aarde.

Okay Pala

Mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland