Hizb ut Tahrir Nederland

De Koranverbranding in Arnhem is een uiting van het falen van overheidsbeleid

Op zaterdag 13 januari 2024 heeft de Pegida-voorman Edwin Wagensveld in Arnhem opnieuw een poging gedaan om de Koran te verbranden. De lafhartige voorman van Pegida heeft al eerder de Koran verbrand in Den Haag. Volgens de Pegida voorman is de reden dat hij de Koran wilde verbranden, een signaal om te laten zien dat Moslims en Islam inherent gewelddadig zijn. Pegida kreeg in Arnhem van burgemeester ‘Ahmed’ Marcouch toestemming omdat de wet- en regelgeving niet werden geschonden.

De Koranverbranding werd dit keer in Arnhem echter abrupt onderbroken door een tegenactie van een groep moslims en al snel werd de focus verlegd van de misdadige actie om de Koran te verbranden naar de jongeren die dit met succes probeerden tegen te houden.

Het is in feite de Nederlandse overheid die dit soort verachtelijke acties toelaat onder het mom van ‘vrijheid van meningsuiting’. Dit terwijl het algemeen bekend is dat de acties van Pegida altijd ten doel hebben om de Moslimgemeenschap te provoceren en zo diep mogelijk te beledigen. De Pegida-voorman is eerder veroordeeld voor het beledigen van de Moslims. Desalniettemin zag de Burgemeester van Arnhem ‘Ahmed’ Marcouch geen reden om de demonstratie te verbieden.

De Koranverbranding van Edwin Wagensveld is niet een incidentele gebeurtenis maar moet geplaatst worden in het grotere geheel van aanvallen tegen de symbolen en heiligheden van de Islam. Het agressieve anti-islambeleid jegens de Moslims is in volle gang en men weet wat voor reacties er zullen plaatsvinden indien men een Koran verbrandt midden in de stad.

De afgelopen actie van Pegida is daarnaast een teken van het falen van de Nederlandse overheid. Het is de taak en verantwoordelijkheid van een overheid om te streven naar een vreedzame samenleving met de bestaande bevolkingsgroepen. Men kan dat nooit realiseren als de waarden van de minderheden worden vertrapt. En al helemaal niet als er sprake is van dubbele standaarden.

Kortom, de Moslims in Nederland zijn zich steeds meer bewust van het feit dat hun Islamitische identiteit wordt aangevallen. Structurele aanvallen op de Islam zijn duidelijke uitingen hiervan. Het anti-islambeleid dat bedoeld is om de Moslims hun identiteit te doen verlaten heeft op zaterdag 13 januari in Arnhem wederom gefaald.

Mediabureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland