Hizb ut Tahrir Nederland

Afgelopen zondag 12 november heeft Hizb ut Tahrir Nederland een lezing georganiseerd in Den Haag over de situatie in Palestina.

Na de opening met een recitatie uit de Nobele Koran, gaf Kamal Aboe Zaid de eerste toespraak. Hij ging in op de verschillende stijlen die de Zionistische bezettingsstaat gebruikt om de pijn en leed van de Moslims in Palestina te buigen naar haar eigen belang. De Moslims worden vandaag de dag in een hoek gedreven om zich uit te spreken tegen zogenaamde terroristische en radicale denkbeelden terwijl het inmiddels overduidelijk is dat het leed dat geleden wordt, eenzijdig is jegens de Moslims in Palestina. Kamal benadrukte de Moslims dat zij standvastig moeten blijven in het verkondigen van de waarheid en zich niet moeten laten manipuleren door westerse propaganda. Tevens gaf Kamal het belang aan van het vastklampen aan de Islamitische identiteit en dat de zwart/witte vlaggen van Islam niets anders zijn dat het statement van de Islamitische geloofsleer en dat de Moslims deze vlag moeten beschermen aangezien het dezelfde vlag is die de Profeet (saw) en zijn metgezellen hebben gedragen. Tot slot gaf Kamal aan dat het conflict in Palestina uiteraard niet begon op 7 oktober 2023 maar dat er een lange geschiedenis aan vooraf is gegaan. De context waarin de Moslims in Palestina leven wordt door het Westen vrijwel nooit belicht. Het is dus aan de Moslims zelf om zich bewust te zijn van de huidige situatie en te begrijpen dat de Moslims niet moeten laten leiden door het Westerse narratief omtrent het Palestina conflict.

De tweede toespraak werd gegeven door Okay Pala Directeur Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland. Okay Pala ging in op de toestand van de Moslims en dat zij als een Oemma hebben gereageerd op de genocide die nu plaatsvindt in Palestina. Okay Pala benadrukte dat de Moslims op zoek zijn naar concrete oplossingen en de enige concrete oplossing tegen militaire agressie is dat de Moslimlegers moeten uitrukken vanuit de Moslimlanden om de Moslims in Palestina te redden van de afslachting die nu gaande is. Okay legde uit dat de Oemma al niets verwacht van de huidige heersers van de Moslims aangezien zij hun corrupte loyaliteit al hebben aangetoond. De leiders in de Moslimlanden klampen zich vast aan hun stoel en willen absoluut niets doen voor de Moslims in Palestina. Hetzelfde geldt voor Westerse instituties want die hebben al decennialang stilzwijgend toegekeken naar het pijn en leed die Palestina hebben meegemaakt. Okay eindigde zijn toespraak met mooie voorbeelden uit de verhalen van de metgezellen en hoe zij pijn en leed moesten verdragen ten tijde van hun da’wa in Mekka.

Een belangrijk leerpunt hierbij is dat de overwinning van Allah (swt) nabij is en dat de daadwerkelijk oplossing voor de Moslims in Palestina maar ook in Birma, de Oeigoeren en elders, niet gezocht moet worden bij niet-westerse instantie of niet-moslimlanden. Dit probleem is van de Moslims en kan enkel alleen gevonden worden in Islam en opgelost worden door de Moslims. Het is enkel de hervestiging van de Khilafah staat in de Moslimlanden volgens de Profetische methode die deze problemen kan oplossen. De Islamitische staat zoals de Moslims die al meer dan dertien eeuwenlang heeft gekend.

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland