Hizb ut Tahrir Nederland

Hizb ut-Tahrir heeft van betrouwbare bronnen en getuigen in Oezbekistan vernomen dat 7000 Moslims zijn afgeslacht in de recente genocide in Andijan. Zo heeft president Karimov bewust getracht leden van Hizb ut-Tahrir uit te roeien in Oezbekistan. De genocide is uitgevoerd met steun van westerse regeringen en Rusland, wier haat tegen de Islam en Moslims geen grenzen kent.

Onze bronnen in Oezbekistan bevestigen dat de gevangenisuitbraak die de onlusten in Andijan tot gevolg had, in scene is gezet door de veiligheidstroepen van Karimov, gesteund door Russische elite eenheden. De bedoeling was alleen maar om Oezbeekse moslims later te kunnen aanpakken. Getuigenverklaringen van overlevenden bevestigen dat gevangenen die zogenaamd werden bevrijd, direct zijn gedood. Toegang tot de gevangenen door familieleden is verboden sinds de genocide, en duizenden mensen worden vermist. Uit andere gevangenissen in Oezbekistan wordt gemeld dat duizenden leden van Hizb ut-Tahrir zijn vermoord in de afgelopen dagen.

Karimov heeft Russische speciale eenheden bevolen het vuur te openen op circa 50.000 demonstranten die op het plein voor het provinciehuis aanwezig waren. Deze demonstranten zijn massal op de been gebracht nadat de autoriteiten al wekenlang de burgers indirect hebben bewerkt om in opstand te komen tegen het regime Karimov. De Oezbeekse autoriteiten hebben de stad na de genocide tot de dag van vandaag afgesloten voor buitenstaanders zodat hetgeen plaastvond niet geverifieerd kan worden.

Dr. Imran Waheed, vertegenwoordiger van Hizb ut-Tahrir Groot-Brittannië, verklaarde: “het westen onderhoudt weer een Saddam Hussein – Karimov, en deze heeft zijn Halabja gepleegd terwijl het Westen niets tegen hem onderneemt en zwijgt over de geheime massagraven van Andijan. Deze volkerenmoord laat de echte haat van westerse militante democratiën tegen de Moslims en de Islam zien. Terwijl iedereen weet wat er in Andijan gebeurde, reageert iedereen met stilte. De genocide is getuige van de hopeloze en extreme maatregelen die getroffen moeten worden om de onomkeerbare terugkeer van het Islamitische Kalifaat te voorkomen. Het bloed van de moslims in Andijan is niet tevergeefs verspild. Hizb ut-Tahrir en de Islamitische Oemma zullen de criminelen die deze volkerenmoord bevolen en uitvoerden nooit vergeten. We zullen nooit onze hoofden buigen voor de tirannen, en we zullen dag en nacht werken om het Islamitische Kalifaat te vestigen dat recht over Karimov zal spreken, voordat hij en zijn soortgenoten naar de vuilnisbelten der historie verwezen zullen worden. Karimov en zijn heren kunnen zich opmaken voor veel slapeloze nachten tot de dag van vergelding daar is.”

Hizb ut-Tahrir Groot-Brittannië

25-5-2005

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland