Hizb ut Tahrir Nederland

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) heeft haar zorgen geuit over de levensbedreigende situatie van 100,000 kinderen in het westelijk stadsdeel van Mosul, veroorzaakt door gevechten tussen Iraakse troepen en ISIS. Volgens een rapport uitgebracht door de organisatie op maandag 5/6/2017, “Een naar schatting 100,000 meisjes en jongens verblijven in extreem gevaarlijke omstandigheden in de oude stad en andere gebieden van west Mosul. Veel zitten gevangen tussen het kruisvuur en ziekenhuizen en andere medische voorzieningen zijn zoals is gerapporteerd aangevallen.” De verklaring zegt,“De levens van kinderen staan op het spel. Kinderen worden gedood, verwond en gebruikt als menselijke schild,” toegevoegd “in sommige gevallen, worden zij gedwongen deel te nemen aan de gevechten en het geweld.”

De waarschuwingen van UNICEF kruisen de waarschuwingen van de Irakese woordvoerster Sandra Black van de Internationale Organisatie van Migratie (IOM), wier zei dat meer dan 180,000 burgers vastzitten in de Oude Stad ten westen van Mosul, de dood tegemoetkomend door lucht- en sluitschutter aanvallen of worden gebruikt als menselijke schild.

Zeven maanden zijn voorbij sinds de start van de zogenoemde veldslag “Retake Mosul” en zijn bevrijding van ISIS, geleid door de Iraakse strijdkrachten en door Amerikaans-geleide coalitietroepen. Zeven maanden lang moeten burgers – en in het bijzonder vrouwen en kinderen – de prijs voor deze oorlog betalen, tot het punt dat de lichamen van de mensen van Mosul verspreid liggen in de straten met niemand om hen te begraven. Zoals in de Zanjili buurt, waar het aantal gewonden in de honderden loopt, en het moeilijk is geworden voor de welzijnsorganisaties om hun aantal statistisch gezien te bepalen, vanwege de moeilijkheid om hen te kunnen bereiken. Dit is naast de aanwezigheid van honderdduizenden die gevangen zitten in de klauwen van ISIS en de Iraakse strijdkrachten, welke de levens van 100 duizend kinderen op het spel zetten, terwijl zij in het strijdvuur worden geplaatst, gedood of gewond raken en als menselijke schilden worden gebruikt, en in sommige gevallen gedwongen worden ingezet om mee te vechten. UNICEF verklaart in haar rapport, over de situatie van de kinderen in de bezette gebieden van het westelijk deel van Mosul:“Kinderen ondergaan en aanschouwen verschrikkelijk geweld waar geen mens ooit getuige van zou moge zijn.”

Dit gebeurt naast de vernietiging van de infrastructuur van huizen, ziekenhuizen, scholen etc. wat direct de levens beïnvloedt van deze burgers en de tragische situatie verergerd. Hierbij opgeteld, is er het lijden van de vluchtelingen in de kampen.

Beste Moslims:
Bij Allah, het is een pijniging van het hart dat we in deze gezegende maand (Ramadan) zijn, waarin we veldslagen uit de geschiedenis herdenken zoals Badr, An Jaloot, Hittin en Amooriyah (Amorium), en andere veldslagen die landen openden en zich onderwierpen aan de autoriteit van Islam, en de Moslims over de wereld regeerden; ja, het is een pijniging dat als we deze triomferende veldslagen herdenken in de maand van overwinningen, we spreken over de gevechten en oorlogen die plaatsvinden in Moslimlanden in dienst van de kolonisten, en hun invloed versterken, waarbij Moslimbloed wordt vergoten en hun eer wordt geschonden, door de handen van onze eigen mensen die loyaliteit gaven aan Amerika en samenwerken met hen in haar oorlog tegen de moslims en islam. Dit is het Amerika dat onschuldige mensen in Ash-Sham en Irak in koelen bloede doodt, en dan bralt dat het een vergissing was! Het Amerikaanse leger zei in een verklaring op vrijdag 2/6/2017 dat minstens 484 burgers zijn gedood in de door Amerika geleide coalitieaanvallen tegen ISIS in Irak en Syrië sinds de start van de campagne in 2014. Dit is wat zij opbiechten en wat is verborgen is groter. Dus, tot welk staat van zwakheid en schande is de Islamitische Oemma gekomen?!

Beste Moslims:
De Boodschapper van Allah (saw) heeft gezegd:

«إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ»

“De Imam is een schild, van waarachter jullie vechten en beschermd worden.”

Dit is wat wij in deze tijd missen, de Imam al-Junnah (het schild), welke ons regeert met Islam in de schaduw van een rechtgeleide Khilafah (Kalifaat) gebaseerd op de methode van het Profeetschap. Die het bloed van de Moslims spaart, hun eer beschermt, hun landen en heiligdommen bevrijdt van bezetting en achterstelling, en Islam draagt als een boodschap van rechtvaardigheid, licht en leiding voor de mensheid, dat haar verlost van de ellende van democratie en kapitalisme.
O Moslims, we nodigen jullie uit om hard te werken en deze Imam te vinden. Haast je en kom dichterbij Allah de Almachtige in deze gezegende maand door samen te werken met Hizb ut Tahrir om de tweede Khilafah (Kalifaat) volgens de methode van het Profeetschap te hervestigen, want hierin ligt de glorie van deze Wereld en het Hiernamaals zoals Allah het wil.

﴿وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ﴾

“En op die dag zullen de gelovigen zich verheugen over Gods hulp. Hij helpt wie Hij wil; Hij is de Machtige, de Barmhartige.”( VBK: Ar Roem: 4-5)

De vrouwenafdeling van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland