Georganiseerd door de vrouwenafdeling van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Op zaterdag 27 oktober zal Wilaaja Tunesië van Hizb ut Tahrir, een belangrijke internationale vrouwenconferentie verzorgen. Deze conferentie wordt georganiseerd door de vrouwenafdeling van het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir, met als titel: “Het Gezin: Uitdagingen & Islamitische Oplossingen”. Dit om de crisis te bespreken die de eenheid en harmonie van het huwelijk en het gezinsleven in verschillende gemeenschappen over de hele wereld, inclusief de moslimlanden, aantast. Dit belangrijke evenement zal uitverkozen vrouwen vanuit Tunesië en andere landen samenbrengen, die invloedrijke leiders binnen hun gemeenschap zijn of over expertise beschikken betreffende het onderwerp. Vrouwelijke leden en vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir in het Midden-Oosten, de Golfstaten, Afrika, Azië, Zuidoost-Azië en Europa, zullen de lezingen tijdens de conferentie verzorgen. De conferentie zal in verschillende talen worden gelivestreamd en omvat eveneens een boekententoonstelling. Het evenement is het hoogtepunt van een drie weken durende intensieve internationale campagne, omtrent de wereldwijde crisis die huwelijken en het gezinsleven vandaag de dag beïnvloedt. De oorzaken en de islamitische oplossingen zullen gepresenteerd worden voor veel problemen die de eenheid en harmonie van gezinnen aantasten. Daarnaast bestond deze campagne uit interactie met gemeenschappen, organisaties, invloedrijke personen, de media, en een actieve sociale mediacampagne, waarbij er sprake was van internationale steun.

Sterke en verenigde gezinnen zijn de basis van sterke, stabiele en succesvolle samenlevingen. Het gezin is ook vitaal in het voorzien van fysieke, emotionele en materiële ondersteuning en welzijn voor al haar leden. En erop toezien dat er sprake is van effectieve zorg en een juiste manier van opvoeden van de kinderen. Echter hebben wij vandaag de dag te maken met een crisis, die de harmonie en eenheid van het huwelijksleven en het gezin wereldwijd bedreigt. Dit geldt ook voor de moslimlanden. Het huwelijk wordt ondermijnd, onenigheid in het huwelijks- en gezinsleven is wijdverspreid, het moederschap is gedevalueerd en er is een epidemie van ineenstorting van gezinnen. Dit gebeurt allemaal, terwijl kracht en harmonie van het gezinsleven ooit een kenmerk was van de islamitische Oemma. Ongelukkige, gebroken en disfunctionele huwelijken en gezinnen veroorzaken namelijk enorme emotionele onrust bij alle betrokkenen. Dit kan een vernietigende invloed hebben op kinderen en de samenleving. Het is daarom essentieel dat er serieuze aandacht wordt geschonken aan het bespreken van deze crisis in het gezin en haar van vernietiging te redden.

Daarom zal deze belangrijke conferentie onderwerpen bespreken zoals: de gevaren van het veranderen van de gezinsstructuren (in de wereld vandaag de dag), de invloed van het ineenstorten van het gezin op kinderen, individuen en samenlevingen; de rol van feministische fabels, de media en overheidsbesluiten in het voeden van deze crisis; nationale en internationale agenda’s om het moslimgezin en de islamitische sociale wetten verder te seculariseren, inclusief het verslag van de ‘Commissie individuele vrijheden en gelijkheid in Tunesië’; het ontwikkelen van een nieuw perspectief betreffende het bespreken van huiselijk geweld, alsmede hoe kapitalistische systemen het moederschap hebben gedevalueerd.

De conferentie zal ook gedetailleerd uiteenzetten hoe de waarden en wetten van het islamitisch sociaal systeem het huwelijk praktisch kunnen beschermen, rust in het huwelijksleven koesteren, de positie van de moeder zullen verheffen en sterke/verenigde gezinnen zullen vestigen. Bovendien zal tijdens de conferentie de vitale rol van het islamitisch regeerstelsel worden belicht (in de schaduw van de Khilafah Staat volgens de methode van het Profeetschap). Hoe het islamitisch systeem de nadruk legt op cultiveren, uitdragen en beschermen van sterke huwelijken en gezinsstructuren. Het zal de moslims ook oproepen om urgente en concrete stappen te ondernemen, om het gezin van haar ondergang te redden.

De conferentie zal op zaterdag 27 oktober om 11:00 uur starten en plaatsvinden op het hoofdkantoor van de Hizb, op de kruising van Sakra, te Ariana. Op donderdag 25 oktober zal er om 11:00 een persconferentie op het hoofdkantoor van de Hizb in Ariana plaatsvinden. Mannelijke journalisten zullen worden toegelaten om de persconferentie bij te wonen, op voorwaarde dat zij zich houden aan de Sjaria regels. Echter zal de grote conferentie uitsluitend voor vrouwen zijn. Voor meer informatie betreffende de conferentie en de persaccreditatie, kunt u contact opnemen via:[email protected].

Campagnepagina:http://www.hizb-ut-tahrir.info/en/index.php/dawah/cmo/16024.html

Facebookpagina:www.facebook.com/WomenandShariah

Conferentie Livestream-link:http://www.alwaqiyah.tv/index.php/video/1761/liveevent27102018

Dr. Nazreen Nawaz

Directrice van de vrouwenafdeling binnen het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland