Hizb ut Tahrir Nederland

Op zondag 25 oktober 2015 heeft Hizb ut Tahrir Nederland de jaarlijkse Khilafah Conferentie georganiseerd, met als titel; Moslims en niet-Moslims in Nederland: confrontatie of coëxistentie? Alhamdoe lillah de opkomst was wederom succesvol waarbij er maar liefst 500 bezoekers op de conferentie zijn afgekomen. De sfeer was zeer aangrijpend en de aangename broederlijk sfeer tijdens deze conferentie was overduidelijk aanwezig.

De conferentie was verdeeld in drie lezingen en een vraag en antwoord sessie. De eerste lezing begon over de rechtvaardigheid van Islam naar niet-Moslims toe. Hierbij gaf broeder Kamal Aboe Zaid een heldere uiteenzetting over de belangrijkste misvattingen die door sommige Nederlandse politici zijn verdraaid zoals de term dhimmi en haar oorspronkelijke betekenis in zowel het Arabisch als in Islam. Ook heeft broeder Kamal het gehad over de belangrijkste principes van Islam met betrekking tot de omgang met niet-moslims. Zoals het verbod van Islam om anderen dwangmatig te bekeren tot Islam. En tot slot heeft broeder Kamal het gehad over het respect dat Islam en de Moslims gaven ten tijde van de Khilafah staat aan de niet-moslims en het feit dat djizya slechts op basis van een bepaald draagkrachtprincipe wordt gehanteerd in plaats van uitbuiting.

De tweede lezing werd gegeven door broeder Abdoel Malik en hij sprak over de diplomatieke relaties van de Khilafah staat met de rest van de wereld. De lezing van Abdoel Malik maakte duidelijk dat de Khilafah staat een grootmacht was waar alle andere Westerse Staten rekening mee hielden. Hierbij gaf broeder Abdul Malik een aantal voorbeelden van historische gebeurtenissen zoals het verhaal van de Moslima die vanuit de kerkers van de Romeinen uitschreeuwde naar de Khaliefa: wa Moe’tasima?! Waar is Moe’tasim de Khaliefa van die tijd. Toen dit nieuws de Khaliefah bereikte vertrok hij meteen richting het Romeinse rijk om de Moslima te bevrijden. En zodoende zette broeder Abdoel Malik uiteen dat enkel de Khilafah staat de eer van de Moslims en Islam kan verdedigen.

De laatste lezing werd gegeven door mediavertegenwoordiger Okay Pala. De heer Pala heeft het gehad over de fasen van integratie naar assimilatie in Nederland ten aanzien van de Moslims. Hierbij benadrukte de heer Pala dat het beleid in Nederland omtrent Moslims is gericht op de Islamitische identiteit en de waarden van Islam die de Moslims dragen. De heer Pala heeft daarnaast uiteengezet hoe belangrijk het is voor ons als Moslims om de leiding te blijven volgen en dat wij ons verbonden moeten voelen met de rest van de Oemma. Ten slotte, gaf de heer Pala antwoord op de vraag: Moslims en niet-Moslims in Nederland: confrontatie of coëxistentie? Hij gaf te kennen dat Islam andersdenkenden te allen tijde erkent en coëxistentie mogelijk is, of het nu om een Islamitische samenleving gaat of niet. Daarentegen lijkt de Nederlandse overheid de confrontatie op te zoeken.

De conferentie werd afgesloten met een interessante vraag en antwoordsessie waarbij zowel broeders als zusters hun vragen over de lezingen konden stellen. En ten slotte werd er eten geserveerd en doe’a verricht voor de Moslims wereldwijd en voor de terugkeer van de Rechtgeleide Khilafah staat.

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland