Hizb ut Tahrir Nederland heeft voor zaterdag 24 november 2012 een protest georganiseerd voor de Ambassade van de Russische Federatie in Den Haag, tegen de aanhoudende arrestaties van haar leden in Rusland.

Onlangs heeft het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid van Rusland tezamen met de Federale Veiligheidsdienst 6 leden van Hizb ut Tahrir gearresteerd waarop vervolgens huiszoekingen zijn verricht. Volgens de Russische autoriteiten zijn bij deze huiszoekingen diverse wapens gevonden en daarnaast ‘extremistische’ literatuur aangetroffen. De aantijging dat de leden van Hizb ut Tahrir in het bezit zouden zijn van wapens is zonder meer een gefabriceerde leugen en spreekt de realiteit en de reputatie van Hizb ut Tahrir tegen, die zich door de jaren heen op internationaal vlak heeft weten te vestigen als een niet-gewelddadige politieke partij.

Naast de arrestaties van deze 6 leden, zijn er in de afgelopen tijd talloze invallen gedaan bij de leden van Hizb ut Tahrir in Moskou en omstreken en in ander gebieden in Rusland. Hierbij zijn tevens 60 leden gearresteerd omdat zij lid zijn van Hizb ut Tahrir – omdat de Partij sinds 2003 door het Russische Hooggerechtshof, onterecht en zonder bewijzen, op de lijst van verboden terroristische organisaties is gezet-

De haatcampagne van de Russische autoriteiten tegen Hizb ut Tahrir houdt hier niet mee op, ook de echtgenotes, dochters en de moeders van de gedetineerden moeten het ontgelden en worden voortdurend lastiggevallen door de Veiligheidsdiensten.

Hizb ut Tahrir Nederland zal naar aanleiding van de invallen, detentie en buitengerechtelijke behandeling van zowel haar leden als die van hun gezinnen, een protest houden voor de Russische Ambassade in Den Haag. Onze boodschap aan de Russische autoriteiten is als volgt:

– Hizb ut Tahrir is een politieke partij die sinds haar oprichting tot op heden in alle uithoeken van de wereld en bij velen welbekend staat als een Partij met een diepgewortelde cultuur en om haar vertrouwenswaardigheid. Door de jaren heen heeft de Partij de harten van vele mensen weten te winnen door haar politieke en intellectuele strijd. Of de Russische autoriteiten nu beweren dat Hizb ut Tahrir een politieke of terroristische partij is, kan Hizb ut Tahrir niet schelen. Wat Hizb ut Tahrir wel in acht neemt is wat in overeenstemming is met het Goddelijk oordeel en wat in strijd is met dit Goddelijk oordeel in Islam. Hizb ut Tahrir is de mening toegedaan dat geweld afgekeurd dient te worden in haar handelen, aangezien de Goddelijke oordelen in Islam geweld in handelingen afkeurt. Als het Goddelijke oordeel in Islam geweld voor politieke partijen had toegestaan als onderdeel van de methode, zou Hizb ut Tahrir op zijn minst gereageerd hebben op de onderdrukking door regeringen die haar leden vermoorden en martelen. Echter, Hizb ut Tahrir ziet dit anders in en beschouwt de juiste Islamitische methode ter verandering de methode van de Profeet (vzmh), die gebaseerd is op de afkeuring van geweld.

– Hizb ut Tahrir streeft geen verandering van de rechtsorde in Rusland na. Noch streeft Hizb ut Tahrir verandering na in andere westerse landen. Bovendien als Hizb ut Tahrir een verandering van de Russische rechtsorde zou nastreven dan zou zij dit openlijk en zonder angst of schromen verklaard hebben. Zoals de Partij heeft verklaard dat zij actief is in Egypte, Syrië, Pakistan of welk ander willekeurig land van de Moslims. Het is dus geen kwestie van tactiek en geen kwestie van angst, het is echter een kwestie van doelstelling en doel, iets wat Hizb ut Tahrir niet in Rusland noch in de westerse landen ziet.

– Tot slot: eisen wij van de Russische autoriteiten de onmiddellijke vrijlating van onze leden. En roepen de Islamitische Oemma op, om zich bewust te zijn van het vijandschap van het Russische regime en haat tegen Islam en de moslims. Tevens roepen wij de Oemma op om de corrupte leiders te verwijderen die zich, door hun stilzwijgen medeplichtig maken, aan de misdaden van het Russische regime, en de belofte van trouw te geven aan de Khalifah die de Islamitische Sjari’a zal implementeren en de heiligdommen van de Islamitische Oemma zal verdedigen.

* Voor meer informatie over de arrestaties verwijzen we u door naar de volgende persverklaringen:

http://hizb.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=421:de-onwettige-arrestaties-van-de-leden-van-hizb-ut-tahrir-rusland-is-een-uiting-van-het-werkelijke-terrorisme-&catid=20:westen

http://hizb.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=420:rusland-intensiveert-haar-oorlog-tegen-allah-en-detineert-de-sjabaab-van-hizb-ut-tahrir&catid=39:centraal-media-bureau

Locatie van de demonstratie: de Ambassade van de Russische Federatie in Den Haag

Adres: Andries Bickerweg 2 2517 JP Den Haag

Datum: zaterdag 24 november 2012

Tijdstip van de start: 13.00 – 15.00

Okay Pala

Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland