Logo

Media Bureau 
Nederland

   
H. 25 Jumaada Awal 1442 Nummer: M1442/37
M. 09-01-2021

 
Nieuwe partijprogramma PVV laagtepunt bereikt

 De oproep van Wilders is al een langere tijd van dezelfde aard geweest. Haatdragend jegens Islam en de Moslims en polariserend ten opzichte van de Nederlandse samenleving. De inhoudelijke punten uit het programma zijn hooguit absurd en haatdragend te noemen los van het feit dat zijn niet-islam gerelateerde standpunten amper uitvoerbaar zijn gebleken.

 Het effect van de haatdragende campagnes die Wilders voert zijn constant voelbaar door de Moslimgemeenschap in Nederland. Los van het feit of Wilders een kans heeft om te regeren of niet, de haatpropaganda van Wilders die hij vrijuit mag spuwen in en buiten de Tweede Kamer leidt enkel tot meer vijandigheid en verdeeldheid tussen de Moslims in Nederland en de Nederlandse samenleving.

 Uit de praktijk is gebleken dat de uitspraken en campagnes van rechts-extreme partijen zoals die van Wilders niet alleen lokaal effect hebben op de achterban. De uitspraken hebben ook internationaal effect op gelijk denkenden zoals Anders Breivik in Noorwegen en de schutter van Christchurch in Nieuw-Zeeland. Beiden hebben Wilders letterlijk geciteerd als een van hun inspiratiebronnen.

 En nog steeds wordt de PVV en Geert Wilders geen enkele wijze beperkt in zijn uitspraken. Dit in een tijd waarbij politici constant uitspraken van imams, islamitische scholen, moskeeën en andere islamitische instanties in Nederland aan banden probeert te leggen. Sterker nog, er wordt zelfs de zogenoemde vrijheid van meningsuiting gebruikt om die te beschermen als het neerkomt op Moslims. De dubbele maten tussen de manier hoe de uitspraken van de Islamitische gemeenschap gewogen worden en die van de PVV en Wilders is slechts de top van de ijsberg.

 

Mediabureau Hizb ut Tahrir Nederland


[1] https://nos.nl/artikel/2363627-pvv-wil-ministerie-voor-de-islamisering-en-remigratie.html

   

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611 860 521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

Hizb ut Tahrir Nederland