TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 06 Rabi At-Thani 1442 Nummer: M1442/33
M. 21-11-2020

De aap uit de seculiere mouw

De Franse president Macron heeft de Franse CFMC (Council of Muslim Faith) opdracht gegeven binnen 15 dagen een verklaring van ‘republikeinse waarden’ af te geven waarin wordt “toegegeven” dat Islam een religie is en geen politieke beweging[1]. De Franse normen en waarden moeten hierbij erkend worden. Bovenstaande is het resultaat van de mislukking van decennialange pogingen om de moslims en Islam op een sluwe wijze te liberaliseren. De westerse propagandamachines zijn er niet in geslaagd de wetenschap van de alomvattendheid van Islam te doen verminderen. Nu is het blijkbaar tijd voor het zwaar geschut, namelijk dwang en sociale druk.

De vaandeldragers van het secularisme falen keer op keer met de consistente en consequente implementatie van het seculier denken. Het meten met twee maten hebben wij meermaals aangestipt in diverse publicaties alsmede de onevenredige toepassing van de ‘vrijheid’ van meningsuiting, maar hiermee komt de aap, voor de zoveelste keer, uit de mouw. Het westen is bereid alles op alles te zetten om Islam als een mogelijke politieke entiteit buiten spel te zetten.

Minister van binnenlandse zaken, Gérald Darmanin, gaf aan dat “twee principes zwart op wit gegraveerd zullen worden (in de verklaring): de verwerping van de politieke Islam en buitenlandse beïnvloeding"[2]. Dit is een wanhopige poging van de Fransen om de hervestiging van de Islam als politieke entiteit te dwarsbomen. Het opstellen van deze verklaring zal nooit het feit veranderen dat Islam een ideologie is, een totaaloplossing voor zowel de micro- als macroproblemen van de mens. Deze verklaring is niets meer dan een overlijdensbericht van het secularisme en de impliciete erkenning van een verloren intellectuele strijd tegen Islam. Een strijd die zij al hadden verloren voordat zij deze aangingen.

قَد أَفلَحَ المُؤمِنونَ

“Het zijn diegene die geloven die succesvol zijn” (Zie VBK: Soera 23, vers 1)

 

[1] https://www.bbc.com/news/world-europe-55001167

[2] https://www.moroccoworldnews.com/2020/11/326465/france-macron-calls-for-creation-of-french-council-of-imams/

 

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611 860 521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië