TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 15 Rabi al-Awwal 1442 Nummer: M1442/31
M. 01-11-2020

De oproep ter solidariteit met het Moslimleed laat nog steeds op zich wachten

Verschillende media melden dat de ministers Slob en Engelshoven van Onderwijs scholen en leraren hebben opgeroepen om aanstaande maandag 2 november 2020 de moord op de leraar Patty in Frankrijk te herdenken. Volgens de onderwijsministers maakt dat niet uit hoe de herdenking plaatsvindt, dat mag met een minuut stilte of de vlag halfstok te hangen. Tevens hebben verschillende andere onderwijsorganisaties zich aangesloten bij de oproep van de ministers.

 De herdenking zou volgens de ministers moeten leiden tot een dialoog over de vrijheid van meningsuiting zodat jongeren zich kunnen aanpassen aan een samenleving die gestoeld is op waarden zoals vrijheid en gelijkwaardigheid. Die boodschap wordt door de ministers ook aangespoord om via social media te delen door de onderwijsinstellingen aanstaande maandag.

 De oproep om stil te staan bij vrijheid en gelijkwaardigheid is niets anders dan een lege slogan in vergelijking met het dagelijkse leed dat zich in de Moslimwereld afspeelt aan de hand van Europees buitenlands beleid en met name het Frans buitenlands beleid. Er is geen enkele keer ter sprake gekomen om solidariteit te tonen met het leed dat de Fransen hebben aangedaan in Noord-Afrika of in het Midden-Oosten. Nota bene het verdrag van Sykes-Picot waarbij de Fransen en de Britten het Midden-Oosten opdeelden alsof het een stuk taart is, zegt boekdelen over hoe het westen naar de Moslimwereld kijkt; een schat aan grondstoffen en rijkdommen puur voor het oprapen.

 De Moslims hebben geen enkele aanspraak op de mooie uitspraken zoals gelijkwaardigheid of vrijheid in het Westen puur omdat de ideeën van de Moslims haaks staan op die van de Westerse staten. Ideeën die kritisch zijn ten opzichte van het corrupte Kapitalistische systeem en hoopgevend voor allen die op zoek zijn naar een alternatief systeem dat wel het welzijn van de mens centraal stelt.

 Het is wederom duidelijk geworden dat samenleven tussen de dominante westerse cultuur aan de ene kant en de subcultuur de Islamitische gemeenschap aan de andere kant, niets anders betekent dan dat de Moslims zich volledig moet onderwerpen aan de westerse manier van denken. 

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611 860 521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

  

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië